• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu
Suriye, İran ve Afganistanlı mülteciler, yılbaşı akşamı başta Köln olmak üzere bazı kentlerde yaşanan taciz ve soygun olaylarına, kadınlara gül dağıtarak...

Suriye, İran ve Afganistanlı mülteciler, yılbaşı akşamı başta Köln olmak üzere bazı kentlerde yaşanan taciz ve soygun olaylarına, kadınlara gül dağıtarak tavır koydu. Mültecilerin ülke çapında kadınlara gül dağıtma aksiyonuna kadınlar da mültecilere gül takdim ederek karşılık verdi.

Mülteciler, başta Berlin, Wedlingen, Eschweger, Stade kentleri olmak üzere birçok kentte kadınlara gül takdim etti. Kendilerine gül verilen kadınlar, bu inisiyatifi takdirle karşıladı, bazıları mültecilere sarıldı, bazıları da mültecilere gül verdi.

Aksiyonu gerçekleştiren kadınlar, "Bugün biz de mültecilere, onların gelmelerinden duyduğumuz sevinci göstermek için gül dağıtma aksiyonu gerçekleştirdik." dedi. Gül dağıtma aksiyonları kamuoyunda ses getirdi, çoğu olumlu görüşleri içeren yeni tartışmaları ateşledi.

Kadın organizasyonu AVAAZ, karşılıklı gül dağıtma aksiyonlarını internet ve Facebook sayfalarından yayınladı. Facebook'taki videoyu üç milyonun üzerinde kişinin izlediği, binlerce insanın aksiyona katılmak istediği açıklandı.

Berlin merkez tren istasyonundaki aksiyonda mülteciler kadınlara gül ve laleler vererek kadınlara ve kadın haklarına duydukları saygıyı ifade etti, yılbaşı akşamı tacizcilerinin kendilerini temsil etmediği mesajı verdi. Buradaki mültecilerden Khaled Ghazi "Pozitif bir sinyal verebilmemiz için Alman üniversite öğrencisi dostlarımız bize bağış yaptı." dedi. Ghazi, geldiklerinde çok iyi karşılandıkları halde Köln'deki kötü olaylardan sonra, savaştan kaçmış mültecilere karşı oluşan önyargı ve nefreti günlük hayatında bizzat yaşadığını kaydetti.

40 civarında mülteci de Wedlingen tren istasyonundaki yolculara gül dağıtıp "Biz Wedlingen ve Almanya'ya teşekkür ediyoruz." pankartları taşıyarak taciz olaylarına tavır koydu. Gül verilen kız öğrenciler Sina ve Amelie aksiyonu, "Bu güzel bir şey." diye nitelendirdi. Suriye'de hukuk okumuş mülteci Lawand Abdullah, "Köln'de o erkeklerin kadınlara yaptıkları bizi tiksindiriyor. Biz burda sizinle yaşıyor ve kurallarınıza uyuyoruz. Doğal olarak kadınlara saygı duyuyoruz. Adetlerimiz hiç o kadar farklı değilç" dedi.

Mülteciler "biz tacizcilerden tamamen farklıyız" gerçeğini göstermek için biriktirdikleri parayla 140 gül almış ve dağıtmış. Aksiyonla ilgili Victoria Dörfler, "Ben bu aksiyonu iyi buldum." dedi, kendisinin gece bile sokakta gezmekten korkmadığını belirtti.

Ayrıca Stade'de 50 civarında mülteci kadınlara 400'e yakın sarı gül dağıttı. Mülteciler Eschweger şehir merkezinde de gül dağıtma aksiyonu gerçekleştirdi. Organizatörlerden Ali Hüseyin Rajabi, "Yılbaşı akşamı Köln'deki olaylar bizleri şoke etti. Suçlulara net şekilde mesafe koymak istedik." açıklamasını yaptı.

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Mülteciler kadınlara gül dağıttı, tacize tavır koydu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim