• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Malatya'da deprem tatbikatı yapıldı

Malatya'da deprem tatbikatı yapıldı
Yeşilyurt ilçesinde gerçekleştirilen tatbikat, gerçeğini aratmadı.

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde deprem tatbikatı yapıldı.

Malatya Sağlık Müdürlüğünün koordinesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) personeli ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü Arama Kurtarma Ekibi (İNOSAR) ile Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'den UMKE ekiplerinin katılımıyla Gündüzbey Mahallesi'nde gerçekleştirilen tatbikata, senaryo gereği, merkez üssü Yeşilyurt ilçesi Haçova Mahallesi olan 6,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Depremin ardından Gündüzbey Mahallesi'ndeki Hidroelektrik Santrali'nin (HES) havuzunda çatlaklar oluştuğu, bazı binaların ve bir köprünün yakıldığı, şarampole devrilen araçta sıkışanlar olduğu ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

Araçta sıkışan yaralıyı bulunduğu yerden çıkaran ekipler, HES'in olduğu bölgedeki köprünün yıkılması sonucu karşıda mahsur kalan kişiyi kurtardı. Deprem sırasında yaralanan kişilere ilk müdahaleyi yapan ekipler, yaralıları ambulanslara taşıdı. Gerçeğini aratmayan tatbikatta, 120 kişi görev aldı.

Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmek gerektiğini belirterek, "Depremin yanında zaman zaman diğer doğal afetlere de maruz kalabilmekteyiz. Bu nedenle bu yapılan tatbikatlar, depreme ve diğer doğal afetlere karşı hazırlık için çok büyük bir önem arz etmektedir" dedi.

Kurnaz, tatbikatı başarıyla gerçekleştiren ekiplere teşekkür etti.

İl Sağlık Müdürü Nail Umay da Malatya'da her yıl düzenli şekilde Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tatbikatı düzenlemeye çalıştıklarını dile getirerek, ekipleri yaşanabilecek doğal afetlere karşı hazır hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Umay, farklı kurumlardan ekiplerin uyum içerisinde çalıştığı tatbikatın başarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

AFAD İl Müdürü Hamza Demiralp ise tatbikatın başarılı geçtiğini ifade ederek, katılımcılara teşekkür etti.

ekran-resmi-2014-06-18,-4.04.41-pm.png

ekran-resmi-2014-06-18,-4.05.08-pm.png

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim