• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 12 °C

Makedonya'daki silahlı çatışmada beş polis öldü

Makedonya'daki silahlı çatışmada beş polis öldü
Bir gencin polis tarafından öldürülmesinin hükümet tarafından gizlendiği iddiası üzerine geçen hafta tansiyonun yükseldiği Makedonya'da bu kez de emniyet güçlerinin düzenlediği bir baskında kan döküldü.

Ülkenin kuzeyindeki Kumonava kasabasındaki gelişmelerle ilgili bilgi veren Makedonya İçişleri Bakanı Gordana Yankulovska gece geç saatlerde düzenlediği basın toplantısında, "terörist grupla çatışmaya giren polis güçlerinden beş kişinin hayatını kaybettiğini, 30 kişinin de yaralandığını" açıkladı.

ÜSKÜP GEÇEN HAFTA KARIŞMIŞTI

DHA'nın haberine göre, hayatını kaybeden üç polisin Jarko Kuzmanoski (34), Nenad Serafimoski (28) ve Saşo Samoiloski (33) olduğunu ifade eden Yankulovska, iki polisin ismini açıklamadı.

İçişleri Bakanı Yankulovska, operasyonun devlet kurumlarına silahlı saldırı hazırlığında olan teröristlere karşı düzenlendiğini belirtti.

Yankulovska, "Teröristlerden de ölenler var. Ama şu an tam sayı veremiyorum" dedi. Arnavutça yayın yapan yayın organları ise silahlı gruptan da beş kişinin öldüğünü bildirdi.

Bakan Yankulovska, çatışmaların devam etmesi nedeniyle, sivil halktan hayatını kaybedenler hakkında bir bilgiye sahip olmadıklarını sözlerine ekledi.

Gün boyu süren çatışmanın yaşandığı mahalle tamamen abluka altına alındı, siviller tahliye edilmeye çalışıldı.

"KOMŞU ÜLKEDEN GİRİŞ YAPTILAR"

Yerel basın, operasyonun, Arnavut nüfusun yoğun olduğu bir mahalleyi hedef aldığını belirtti.

Polisten yapılan açıklamada, yasa dışı silahlı grubun bir komşu ülkeden Makedonya'ya giriş yaptığı ifade edildi. Ancak başka detay verilmedi. Yerel basın ise bu ülkenin, Kosova olduğunu öne sürdü.

DHA'nın haberine göre, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga Makedonya güvenlik güçlerinin Kumanova'daki Arnavut evlerine, karadan ve havadan operasyon düzenlenmesini kınadı. Yahyaga , tarafların silahlardan uzak durmalarını isteyerek Kumanova’daki olayları yakından izlediklerini ve gerektiğinde Kosova Ulusal Konseyi’ni toplayacağını söyleddi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim