• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Kosova Başbakanı Mustafa: “Asla İstifa Etmeyeceğim”

Kosova Başbakanı Mustafa: “Asla İstifa Etmeyeceğim”
Kosova Başbakanı İsa Mustafa, 2015 yılını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında muhalefetin istifa çağrısına değinerek, "İstifa...

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, 2015 yılını değerlendirmek üzere düzenlediği basın toplantısında muhalefetin istifa çağrısına değinerek, "İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Asla istifa etmeyeceğim. Asıl istifa etmesi gereken muhalefettir" dedi.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa, 2015 yılını değerlendirdiği basın toplantısı düzenledi. Mustafa, basın toplantısında başında bulunduğu hükümet kabinesinin çalışmalarını değerlendirdi ve muhalefetin istifa çağrısını yanıtladı. Başbakan Mustafa, "İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Asla istifa etmeyeceğim. Asıl istifa etmesi gereken muhalefettir, göz yaşartıcı gaz kullanmayı bırakmalılar" dedi.

Yıl boyunca yapılan çalışmaları, yılın son basın toplantısında değerlendiren Başbakan İsa Mustafa, önemli konular üzerinde alınan kararların gerekli düzeyde olduğunu belirterek, hükümetin öncelikli stratejisinin ekonomik kalkınma olduğunu aktardı.

Sırbistan ile varılan anlaşmalar ile İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasına da değinen Mustafa, durumu başarı olarak niteledi. Başbakan, vize muafiyetinin gerçekleşmemesi durumunda İstikrar ve Ortaklık Anlaşması'nın bir anlamı kalmayacağını dile getirdi. Başbakan İsa Mustafa ayrıca, Kosova Güvenlik Kuvvetleri'nin, Silahlı Kuvvetlere dönüşmesi için de sadece gerekli oyların sağlanmasının kaldığını kaydetti.

Muhalefet partileri Kosova Anayasası'nı ihlal ettiği ve Kosova'ya zarar verdiği gerekçesiyle Brüksel'de Kosova'da Sırp Belediyeler Birliği'nin kurulmasını öngören anlaşma ve Kosova ile Karadağ arasında Sınır Anlaşması'nı imzalaması nedeniyle Başbakan İsa Mustafa'nın görevinden istifa etmesini talep etti.

Kosova Başbakanı Mustafa: “Asla İstifa Etmeyeceğim”

Kosova Başbakanı Mustafa: “Asla İstifa Etmeyeceğim”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim