• BIST 10282.37
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 30 °C

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni hükümeti onayladı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni hükümeti onayladı
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti'ni onayladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Ulusal Birlik Partisi (UBP)- Demokrat Parti (DP) Koalisyon Hükümeti'ni onayladı.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, onayladığı UBP-DP Koalisyon Hükümeti ile; hem Kıbrıs müzakere sürecinde hem de iç konularda uyum içerisinde, Kıbrıs Türk halkı yararına çalışacaklarına inanç belirtti. UBP Genel Başkanı, Başbakan Hüseyin Özgürgün de, Cumhurbaşkanı ile tam bir uyum içerisinde çalışacaklarını ve Kıbrıs Türk halkına hizmet edeceklerini vurguladı.

Akıncı, KKTC Bakanlar Kurulu listesinin onay yazısını Özgürgün'e sunmasının ardından yaptığı açıklamada, yeni hükümete başarılar diledi, işbirliği içerisinde çalışacaklarını vurguladı. Cumhurbaşkanlığındaki görüşme 1 saat 20 dakika sürdü. Görüşmede Kıbrıs müzakereleri, yeni hükümet oluşumu ve yapılacak çalışmalar ele alındı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, bir hafta önce Özgürgün'e hükümeti kurma görevini verdiğini anımsatarak, bu sürede Özgürgün'ün gerekli çalışmaları yaptığını ve bugün kendisine sunduğunu söyledi. Görüşmede de gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ve listeyi onayladığını ifade eden Akıncı, yeni hükümetin hayırlı olmasını temenni etti, başarılı çalışmalar diledi.

"İÇ UYUM ÖNEMLİ"

Önlerindeki dönemin Kıbrıs Müzakere süreci ve iç konular bakımından önemli bir dönem olacağını vurgulayan Akıncı, hükümetin çok rahat bir çoğunluğu olmadığına işaret etti ve iç uyumun büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Asıl olanın; topluma en yararlı hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Akıncı, yapılacak işlerin niteliğinin büyük önem taşıdığını, Cumhurbaşkanı olarak kendisinin de halkın genel beklentilerini seslendireceğini kaydetti.

Halkın yararına el birliğiyle hizmet etmek ve alın teri dökmenin görevleri olduğunu vurgulayan Akıncı, onayladığı Bakanlar Kurulu listesini Özgürgün'e sundu.

ÖZGÜRGÜN: UYUM İÇİNDE ÇALIŞACAĞIZ

UBP Genel Başkanı Başbakan Hüseyin Özgürgün de görevi aldığı günden bu yana çalıştığını ve DP ile bağımsız milletvekillerinin de desteğiyle oluşturduğu kabineyi bugün Cumhurbaşkanına sunduğunu anlattı. Listenin de onaylanıp hükümetin atandığını ifade eden Özgürgün, "Devlet yönetiminde mutlaka uyum içinde çalışacağız, devlet zirvesinde büyük bir uyum sağlayacağız ve halk yararına çalışacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile geçmişte uzun yıllar Mecliste beraber görev yaptığını belirten Özgürgün, Cumhurbaşkanı ile uyum içinde çalışan bir hükümet olacaklarını vurguladı. Özgürgün, Cumhurbaşkanının Kıbrıs müzakere sürecinde de hükümetin tam desteğini alacağını belirterek, hükümetin ülkeye ve halka hayırlı olmasını temenni etti, yeni hükümeti onaylayan Akıncı'ya saygılarını sundu.Cihan

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni hükümeti onayladı

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, yeni hükümeti onayladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim