• BIST 9916.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

İsrail ve Mısır‘dan Gazze‘ye insanlık dışı uygulama

İsrail ve Mısır‘dan Gazze‘ye insanlık dışı uygulama
İsrail ordusuna ait savaş uçakları, Gazze'nin kuzeyindeki 3 hedefe hava saldırısı düzenlerken Mısır da daha önce döşediği sınırdaki borulara su pompalamaya başladı.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının bu sabah, Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait 3 noktaya hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırının Gazze tarafından atılan füzelere misilleme olarak yapıldığı ifade edilen açıklamada, füzelerin Hamas tarafından atıldığı öne sürüldü. Ancak İsrail askeri noktaları bahane ederek Filistinlilerin yaşadığı bölgeleri vuruyor.

"3 HEDEFE SALDIRI DÜZENLEDİK"

Ayrıca İsrail Ordusu Sözcüsü Afikhay Edrii, sosyal paylaşım platformu üzerindeki resmi hesabından yaptığıaçıklamada, "İsrail Hava Kuvvetleri'ne ait uçaklar dün gece Gazze tarafından atılan füzelere misilleme olarak Gazzedeki 3 hedefe saldırı düzenledi" ifadelerini kullandı.

SALDIRIDAN HAMAS SORUMLUDUR

İsrail'e yapılan hiç bir saldırıya göz yummayacaklarını ve güneydeki kentlerin güvenliğinin bozulmasına izin verilmeyeceğini vurgulayan Edrii, "Gazze'de hakim olan güç Hamas'tır. Saldırıdan onlar sorumludur" ifadelerine yer verdi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nden ülkenin güneyindeki Askalan kentine 3, Sderot yerleşim birimine de bir roket atıldığını, olayda ölen ya da yaralananın olmadığını belirtmişti. Gazze'deki görgü tanıkları, İsrail ordusuna ait bir savaş uçağının, Gazze'nin kuzeyinde Kassam Tugayları'na ait bir eğitim alanına hava saldırısı gerçekleştirdiğini belirtmişti. Saldırı sonucu çevredeki binalarda hasar meydana gelirken, ölen ya da yaralanan olmadığı ifade edilmişti.

FİLİSTİNLİLERE HAVA SALDIRISI

Fotoğraf: İsrail, Gazze'nin Refah kentinin merkezine düzenlediği hava saldırısı sonucu Ziyad Hamaida ait ev ve çevresindeki binalar ağır hasar gördü. Filistinliler, binanın enkazında kullanılabilir durumdaki eşyaları topladı.

11 FİLİSTİNLİ'Yİ GÖZALTINA ALDI

Öte yandan Doğu Kudüs'te İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen Filistinli göstericiler ile İsrail polisi arasında çıkan olaylarda 11 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.  İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Doğu Kudüs'ün Cebel el-Mekber semtinde 8, Şafat Mülteci Kampı, Vadi el-Cevz ve Vadi et-Tur'da ise birer Filistinli gözaltına alındı" denildi.

GAZZE'YE BİR ZULÜM DE MISIR'DAN

Mısır ordusu daha önce sınır boyunca döşediği borulardan tünellere deniz suyu pompalamaya başladı. Gazze sınırındaki tünel sahiplerinden Filistinli Ebu Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır ordusunun 01.00 sularında, daha önce sınır boyunca döşediği borulardan tünellere deniz suyu pompalamaya başladığını belirtti.

Ebu Mahmud, bazı tünel sahiplerinin tuzlu suyun etkisiyle tünelin çökmesini önlemek için pompalarla suyu tahliye etmeye çalıştığını ifade etti.

Tünel sahiplerinden Ebu Said de pompalanan deniz suyundan etkilenen terk edilmiş bazı tünellerin kısmen yıkıldığını, ilerleyen saatlerde ise tamamen yıkılabileceğini dile getirdi.

Gazze'deki Filistin Sular İdaresi Başkanlığı, Mısır'ın Filistinlilerin "can damarı" olarak gördüğü tünelleri yıkmak için Gazze sınırına büyük su boruları döşemesinin bölge halkının güvenliğini tehdit ettiğini bildirmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim