• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

İş Dünyası Ve Öğrencileri Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi

İş Dünyası Ve Öğrencileri Kariyer Buluşmasında Bir Araya Geldi
İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından düzenlenen Kariyer Buluşmasında iki binden fazla öğrenci ve yeni mezun, yerli ve yabancı 60 firma ile bir araya...

İzmir Üniversiteleri Platformu tarafından düzenlenen Kariyer Buluşmasında iki binden fazla öğrenci ve yeni mezun, yerli ve yabancı 60 firma ile bir araya geldi. Nasuh Mahruki, Prof. Dr. Erhan Erkut ve İsmail Küçükkaya'nın sunumlarını izleyen öğrenciler, atölye çalışmalarına katıldı, uzmanlarından görüşme teknikleri ve öz geçmiş hazırlama konusunda eğitim aldı.

Türkiye'de benzeri olmayan bir birliktelik ile İzmir üniversitelerinin akademik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak ve İzmir'i bir Üniversite Kenti olarak konumlandırmak için projeler üretmek amacıyla yola çıkan İzmir Üniversiteleri Platformu ilk kez, İzmir'de eğitim veren 9 üniversitenin öğrencileri ve yeni mezunları için ortak bir Kariyer Buluşması düzenledi. Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde iki binden fazla genç ile yerli ve yabancı 60 firmayı buluşturan etkinlik, Türkiye'nin Kar Leoparı unvanlı tek dağcısı Nasuh Mahruki, girişimcilik konusundaki önerileri ile gençlerin hayatlarına yeni bir bakış açısı kazandıran MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ve Türkiye'nin en fazla izlenen sabah haber programı Çalar Saat'in sunucusu gazeteci İsmail Küçükkaya ile renklendi. Kariyer Buluşmasında uzmanlarından görüşme teknikleri ve öz geçmiş hazırlama konusunda eğitim alan öğrenciler, atölye çalışmalarına katılma şansı buldu.

İŞ SAHİBİ OLANLAR YENİ BİR İŞ ARIYOR

Platformun Dönem Başkanı İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş'in açılış konuşmasını yaptı. Konuşmasında, TÜİK verilerine göre 3 milyon 103 bin kişinin işsiz olduğunu ve bunun 400 binine yakınını yüksek öğretim mezunlarının oluşturduğunu belirten Platform Başkanı Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, halen iş sahibi olan pek çok kişinin de yeni bir iş arayışı içinde olduğuna dikkat çekti. Amaçlarının İzmir'de eğitim alan gençlerin kariyerlerine İzmir'de adım atmaları ya da beyin göçünü en azından Türkiye sınırları içinde tutmak olduğunu vurgulayan Rektör Erciyeş, "Bir iş sahibi olabilmek, kariyerine iyi bir noktadan başlamak ve daha yukarılara taşımak konusunda her bir mezunu büyük bir mücadele ve zorlu bir süreç bekliyor. Biz, hem İzmir Üniversiteleri Platformu olarak hem de üniversiteler bazında iş dünyası ile ilişkilerimizi geliştirerek bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

YETENEKLERİNİZİ KEŞFEDİN, KENDİNİZE YATIRIM YAPIN

Gençlere "Kendi Everest'inize Tırmanın" başlıklı konuşması ile seslenen Nasuh Mahruki, sistemin herkesi birbirine benzetmeye çalıştığını söyledi ve "Kendi hayatınızın sözcüsü olun" dedi. Bilgi yönetimi ile risklerin doğru yönetilmesi, değişime açık olma ve potansiyelin belirlenen doğru hedefler doğrultusunda zorlanması gerekliliğine vurgu yapan Mahruki, "Yeteneklerinizi keşfedin ve kendinize yatırım yapın. Başarının formülü yetenek artı hazırlıktır" dedi.

ÜNİVERSİTELERDEN ÖRNEK GÜÇ BİRLİĞİ

İzmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Kentteki tüm üniversitelerin hem akademik hem sosyal, kültürel ve sportif alanlarda dayanışmasını sağlamak, İzmir'i bir üniversite şehri olarak öne çıkarmak amaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, bu hedef doğrultusunda yurt içi ve yurt dışında çalışmalar yapıyor, örnek bir birliktelik sergiliyor. Platform çatısı altında Ege, Dokuz Eylül, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz, İzmir Kâtip Çelebi ve Şifa Üniversiteleriyle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü yer alıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim