• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu
Fransa'da sosyalist hükümetin hazırladığı yeni çalışma yasası tasarısına tepki gösteren halk sokağa iniyor.

Fransa'da sosyalist hükümetin hazırladığı yeni çalışma yasası tasarısına tepki gösteren halk sokağa iniyor. Yedi farklı sendikanın yaptığı çağrı neticesinde 140 farklı yerde gösteri yapılması planlanıyor. Ayrıca çalışma şartlarını protesto eden devlete ait demiryolu şirketi SNCF ve RATP çalışanları da bugün greve gidiyor.

Çalışma Bakanı Myriam El Khomri tarafından işsizliği düşürmek amacıyla hazırlanan yasa tasarısına halkın tepkisi dinmiyor. Tasarıya karşı çıkanlar tarafından internette başlatılan imza kampanyasına 1 milyondan fazla destek verilmesinden sonra sendikalar bugün yasaya karşı protesto yürüyüşü düzenliyor. Lise ve üniversite öğrencilerinin de destek verdiği eylemlerde hükümetin çalışma yasasını geri çekmesi isteniyor. Ayrıca grevler kapsamında bugün Paris'te bloke edilen 10'dan fazla lisede eğitime devam edilemediği aktarıldı.

Myriam El Khomri tarafından hazırlanan tasarının tepki çeken maddeleri arasında, maksimum çalışma sürelerini 10'dan 12 ye yükseltilmesinin yanı sıra, part time çalışanların da çalışma sürelerini düşürüp mesai ücretlerinde de fiyat indirimine gidilmesi yer alıyordu.

PARİS'TE HAYAT DURDU

Bugün Fransa'da ayrıca tren yolları çalışanları da greve gidiyor. Devlete ait demiryolu şirketi SNCF ve RATP çalışanları çalışma şartlarını protesto için grev yapıyor. Grev nedeniyle SNCF her 3 trenden sadece birinin bugün çalıştığını duyurdu. Paris ve çevresindeki banliyö tren işletmeciliği RATP çalışanlarının da greve gitmesi ise tren garlarında büyük kalabalıkların oluşmasına neden oldu. Paris'te grev nedeniyle banliyö trenlerinin yüzde 60'ının çalışmadığı açıklandı. Grevlerin yaşandığı Paris'te işine araçlarıyla gitmek isteyen vatandaşların ise yollarda oluşan yoğunluk nedeniyle sıkıntı yaşadığı kaydedildi.Cihan

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu

Fransa'da grevler nedeniyle hayat durdu

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim