• BIST 9878.43
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Eide: Müzakerelerde halkla ilişkiler konusunda iyi çalışılması gerekiyor

Eide: Müzakerelerde halkla ilişkiler konusunda iyi çalışılması gerekiyor
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide, Kıbrıs müzakerelerin halkla ilişkiler kısmı üzerinde daha iyi çalışmaları...

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışman Espen Barth Eide, Kıbrıs müzakerelerin halkla ilişkiler kısmı üzerinde daha iyi çalışmaları gerektiğini kaydetti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaretinin ardından açıklama yapan Eide, Rum lider Anastasiadis'in dönüşümlü başkanlıkla ilgili açıklamasını değerlendirdi. "Eğer ne dediğini okursanız, Anastasiadis basitçe bir tarafın bir görüşe diğer tarafın ise diğeriyle zıt bir başka görüşe sahip olduğunu anlarsınız." diyen Eide zaten bu görüş ayrılıklarının müzakere edildiğini aktardı.

Bunun yeni bir durum olmadığına dikkat çeken Eide, müzakerelere başlandığında bazı konular üzerinde fikir birliğine varılamadığını ancak konu konu ilerlendiğini ve olay bittiğinde tüm konularda anlaşmaya varılacağını kaydetti.

Bu hususun kendi açıklamasının çok öncesinden bilindiğini ve bunun iki liderin farklı görüşlere sahip olduğu bir nokta olduğunu belirten Eide, Anastasiadis'in de bu konunun masada olduğu ve müzakere edildiğini söylediğini kaydetti.

Cumartesi günkü liderler görüşmesinden ne beklediğinin sorulması üzerine ise Eide, öncelikle liderlerin son toplantıda yaptıkları işi biraz daha detaylı olarak teyit etmelerini beklediğini, gelecek aylarda ele alınacak bazı teknik konuların nasıl organize edileceğiyle ilgili bazı sorular bulunduğunu belirtti. Eide, liderlerin halkla ilişkiler konusuyla ilgili nasıl davranacaklarını ve halkla birlikte paylaşacakları bir konu olup olmadığını iyi bir diyalogla ele almalarının sağlıklı olacağını düşündüğünü de kaydetti.

"GAZETELERE BAKANLAR KAFA KARIŞIKLIĞI YAŞAYABİLİR"

Kendisinin müzakerelerde neler olduğunu bilen insanlardan biri olduğunu söyleyen Eide, iyi bir ilerlemenin görüldüğünü, fakat her iki taraftaki gazetelere bakanların herhangi bir konuda bir anlaşma olup olmadığıyla ilgili tamamen kafa karışıklığı yaşayabildiğini kaydetti. Kendisinin bu konuyla ilgili gazete okuyucularını anladığını, bunun halledilmesi gereken bir konu olduğunu ve liderlerin bununla nasıl baş edileceğini görüşeceğini dile getirdi.

Eide: Müzakerelerde halkla ilişkiler konusunda iyi çalışılması gerekiyor

Eide: Müzakerelerde halkla ilişkiler konusunda iyi çalışılması gerekiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim