• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Eğit-donatta Esad'la savaş yok

Eğit-donatta Esad'la savaş yok
ABD'li yetkililerin eğit-donata katılan Suriyeli örgütlere Esad'a karşı savaşmayacaklarına dair bir form imzalattığı ve imza atmak istemeyen Devrim Komuta Konseyi'nden 1000 muhalifin eğit-donattan vazgeçtiği öne sürüldü.

ABD ’nin önderlik edeceği, Suriyeli örgütleri silahlandırıp askeri eğitim verecek program tam olarak başlayamadan sorunlar baş gösterdi. ABD merkezli Daily Beast haber sitesinden Michael Weiss imzalı habere göre, eğitime katılacak silahlı örgütlerden Suriye rejimine karşı savaşmayacaklarına dair yazılı garanti isteniyor. Amerikan silahlarını ve askeri eğitimini kabul etmeye hazır örgütlerden Devrim Komuta Konseyi’nin kurucularından Mustafa Secari, Weiss’e konuştu. CIA’in onayından geçen Secari, kendisiyle birlikte Halep’te savaşan 1000 adamının eğit-donat programından çekildiğini öne sürdü.

Milliyet'te yer alan habere göre, Secari, edinecekleri askeri eğitim ve silahları Beşşar Esad rejimiyle destekçileri Lübnan merkezli Hizbullah’a karşı kullanmayacaklarına dair bir belge imzalamalarının istendiğini anlattı. Secari’ye göre Washington yönetimi ‘sadece ve sadece IŞİD’e karşı savaşmalarında’ ısrar ediyor. Secari “Bir form imzalamamız gerektiğini ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir irtibat görevlisi sözlü olarak belirtti. Bize ‘Kongre’den bu program için parayı sadece IŞİD’e karşı savaşılması için aldık’ dedi. Bu sebep bana inandırıcı gelmedi. Bu yüzden hayır dedik” ifadelerini kullandı. Secari adamlarının ‘devrime ihanet ederek koalisyonun paralı askerlerine dönüşmeyi reddettiğini’ söyledi. 

'FETİH ORDUSU'NDAN KOPMUŞTU

El Ez Cephesi’nin lideri Secari ABD’yle açıkça ittifak yaparak El Kaide, rejim, İran ve Hizbullah tarafından hedef tahtasına oturtulacacağını savundu. El Ez Cephesi, El Nusra liderliğindeki 'Fetih Ordusu’ndan kopmuştu. Daily Beast bu durumda ‘ABD’nin IŞİD’e karşı savaş planının çökme riskiyle’ karşı karşıya olduğuna dikkat çekti. Eğit-donatın temel hedefi yılda 5 bin militana eğitim verip savaşmaya hazır hale getirmek...
Secari, söyleşide yıllarca CIA ve diğer istihbarat teşkilatlarının silahlı örgütlere yardım ettiği, Türkiye ’deki ‘operasyon komutanlığı’nda çalıştığını da aktardı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim