• BIST 9790.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Devlet Bahçeli'nin ayakta alkışladığı konuşma!

Meclis'te 12 Eylül tartışıldı. MHP'li Atila Kaya kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. Konuşması bittiğinde Bahçeli ayaktaydı!...
Meclis'te 12 Eylül darbecilerin yargılanmasını engelleyen geçici 15. maddenin kaldırılmasını öngören değişiklik tekifinin oylanması hararetli geçti. 

MHP'li Atila Kaya'nın yaptığı konuşmayı Devlet Bahçeli ayakta alkışladı. Kaya konuşmasında  "ülkücüleri ve solcuları işkenceye götüren, dar ağaçlarına gönderen 12 Eylül, siyaset yapabilmeleri için Tayyip Erdoğan ve onun gibilerin örgütlenmelerinin yolunu açmıştır. Biz, 12 Eylül’ün astıklarındanız, iktidar ise beslediklerinden." dedi

BU DARBE DEMOKRASİ İÇİN Mİ YAPILMIŞTI?

Tartışmalar, CHP’li Ali Rıza Öztürk’ün 1980’de aralarında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski Cumhurbaşkanlarından Süleyman Demirel’in de bulunduğu 8 CHP’li ve 8 AP’li milletvekilinin Zincirbozan’a sürgüne gönderildiğini ve “ Bu darbe demokrasi için yapılmıştı, ama gerçek öyle miydi?” diye sormasıyla başladı.

SADECE EVREN'İ YARGILAMAK YETMEZ

Ve diyaloglar şöyle devam etti:

BDP’li Hasip Kaplan:

Aradan 30 yıl geçti. 97 yaşındaki yaşlı bir generali, Kenan Evren’i yargılayacaksınız ve ’bu işi biz yaptık’ diyeceksiniz. Peki 8 sene niye beklediniz? Bu hesaplaşma bir bütündür. 12 Eylül’ün izleri ana caddelerden, okullardan, meydanlardan silinmediği sürece sadece 12 Eylül darbesini yapanlara yargılama yolunun açılmasıyla darbeyle hesaplaşılamaz. Hâlâ içim

BAHÇELİ'NİN AYAKTA ALKIŞLADIĞI KONUŞMA

MHP’li Atila Kaya da o maddeyle ilgili bir konşuma yaptı. Kaya'nın konuşmasını Devlet Bahçeli ayakta alkışladı.

Kaya şunları söyledi:

"Bu maddenin Anayasa’ya konulmasının gerçek nedeni, 12 Eylül cuntasını yargılamak değil, bu cuntaya karşı oluşmuş olan nefreti tahrik etmek suretiyle paketin bütününü kabul ettirebilmektir. Karşınızda 12 Eylül’ün zulmünden, onun işkence tezgahlarından geçmiş, zindanlarında yıllarını vermiş birisi olarak bulunuyorum. 12 Eylül kimin önünü açmışsa, kim faydalanmışsa, 12 Eylül’ü savunan da odur. 12 Eylül öncesinde kendi teşkilatlarımızda çalışırken, 12 Eylül fırtınasına yakalandık. Bizleri zindanlara tıkan 12 Eylül, onların üstüne dam kurmuştur. Ülkücüleri ve solcuları işkenceye götüren, dar ağaçlarına gönderen 12 Eylül, siyaset yapabilmeleri için Tayyip Erdoğan ve onun gibilerin örgütlenmelerinin yolunu açmıştır. 12 Eylül, en çok ’asmayalım da besleyelim mi?’ sözüyle hatırlanıyor. Biz, 12 Eylül’ün astıklarındanız, iktidar ise beslediklerinden. Hiç kimse şark kurnazlığı yapmamalıdır. Bu madde, 12 Eylül’cülerin yargılanmasının yolunu açmayacaktır. Teklifi getiren milletvekillerinin samimiyetini göstermesi bakımından en güzel örnek şudur: 12 Eylül rejimiyle hesaplaşıyor gibi görünürken, 28 Şubat sürecini hiç gündeme getirmemenizi nasıl değerlendirelim? 27 Nisan e-muhtırasının üzerinden çok az bir zaman geçti. Dünyanın hangi demokratik ülkesinde, kendisine e-muhtarı veren birisiyle Dolmabahçe’de saatlerce oturup, belli konular üzerinde bir mutabakata varabilir. Bu bile tek başına, sizin Anayasa değişikliği konusundaki samimiyetinizi ortaya koymaktadır.

Kaya konuşmasını bitirince Devlet Bahçeli ayağa kalkıp alkışladı. Kaya da Bahçeli'nin yanına gidip elini sıktı.

KAYA KİMDİR?

Atila Kaya, 19 Haziran 1980’de ’ülküdaşı’ Mustafa Yenişeker ile birlikte Kars’tan Erzurum’a bir ihale için gelen Mithat Koçulu’yu öldürdü iddiasıyla 10 yıl cezaevinde yattı, 1991 yılında 3713 sayılı af yasasıyla serbest kaldı. Kaya, MHP’den İstanbul’dan milletvekili olarak Meclis’e girdi.

acıyor. O işkenceciler, o darbeciler, korumalarla, altlarında devletin araçlarıyla, rütbeleriyle meydanlarda geziyorlar ama mağdurlar hala başını kaldıramıyor. Bu ayıp hepimize yeter.

BENİ BURADA ARAMA ANNE, KAPIDA ADIMI SORMA

AK Partili Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı: (Şair Nevzat Çelik’in ’Beni burada arama anne/ Kapıda adımı sorma/ Saçlarına yıldız düşmüş/ Koparma anne/ Ağlama’ şiirinden alıntı yaptı) Elbette oy kullanmamak da bir haktır. Ama öyle anlar vardır ki, oy vermek tarihi bir sorumluluk arz eder. (Bahçekapı, 12 Eylül döneminde yargılanan, idam edilen ve aralarında İsmet Şahin, Fikri Arıkan, Cengiz Baktemur, Ali Bülent Okran, Halil Esendağ, Selcuk duracık, Erdal Eren, Veysel Güney, Ahmet Senar, Kadir Tandoğan, Mustafa Özenç, Seyit Konut, Necdet Adalı, İlyas Has, Hıdır Aslan, İbrahim Erdem, Necati Vardar ve Serdar Soyergin’in de bulunduğu hem sağ hem de sol görüşten isimleri saydı) Kabul oylarımızla sizleri selamlıyorum. Her şeyi kirletmeyin, bırakın da bazı şeyler temiz kalsın. Tüm sıkıyönetim mahkemelerinde gençliklerini bırakan, işkenceden ölen gençlerimizi selamlayalım. Ben bugün, Anayasa değişikliği teklifinde imzası olan bir milletvekili olarak rahat uyuyacağım. Çünkü, Geçici 15’inci maddenin Anayasa metninden çıkarılmasına yönelik verdiğim ’kabul’ oyuyla bir nebze olsa vicdanımı özgürleştireceğim.

BAHÇEKAPILI'NIN KONUŞMASI MHP'LİLERİ ALEVLENDİRDİ

AK Partili Bahçekapı konuştu MHP’liler alevlendi. AK Partili Bahçekapı, idam edilen sağcı ve solcu gençlerin isimlerini saydı ve onlara selam gönderdi. Ve “Geçici 15’inci maddenin Anayasa metninden çıkarılmasına yönelik verdiğim ”kabul“ oyuyla bir nebze olsa vicdanımı özgürleştireceğim” dedi. MHP’liler büyük tepki geldi. MHP’li Mehmet Ekici, “Siz, hayatınızda bir gün acı görmediniz” diye bağırdı.


İSTANBULHABER AJANSI

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim