• BIST 9883.53
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C

Çipras, Abbas ile görüştü

Çipras, Abbas ile görüştü
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Abbas'ın bugün ve yarın sürecek Yunanistan ziyaretinde Yunan Parlamentosu, yarın yapacağı oylama ile Filistin Devleti'ni tanıyacak.

Filistin lideri Mahmut Abbas, Yunanistan'ın başkenti Atina'ya gerçekleştirdiği iki günlük resmi ziyaret kapsamında Başbakan Aleksis Çipras'ı ziyaret etti. Abbas'ı Başbakanlık Konutu'nun bahçesinde karşılayan Çipras, daha sonra tokalaşarak basına poz verdi. Ardından iki lider baş başa görüşme öncesi basına kısa birer değerlendirme yaptı.

ÇİPRAS: FİLİSTİN İLE İLİŞKİLER İVME KAZANACAK

Çipras, ziyaretin iki ülke arasında yeni bir dönemi başlatacağını belirten Çipras, ziyaretin Filistin sorununun çözümü konusundaki çabalara yeni bir ivme kazandırması temennisinde bulundu. Yunanistan ve Filistin arasında geleneksel dostane ve kardeşliğe dayanan iyi ilişkilere olduğuna dikkat çeken Çipras, "Maalesef bölgemizde büyük istikrarsızlık, savaşlar, müdahaleler, aynı zamanda terör örgütleri ve terör operasyonlarının artış gösterdiği olumsuz gelişmeler çevremizi sarmış durumda." dedi.

Bu problemlere karşı her zamankinden daha fazla işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu anlatan Çipras, "Filistin sorununun çözümü, bütün bölge için barışçıl gelişmelerin kilididir." ifadelerini kullandı. Yunan Başbakan, Yunanistan'ın bu yönde yapıcı bir rol oynamak istediğini vurguladı.

ABBAS: SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE ATİNA ROL OYNAYABİLİR

Abbas da İsrail ile ilişkilerini geliştiren Yunanistan'ın Filistin sorununun çözümü konusunda belirleyici bir rol oynayabileceğini söyledi.

Son dönemde Çipras ile dördüncü kez görüşmekten ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Abbas, "Bu aynı zamanda iki ülke arasındaki ortak güveni ve ilişkilerdeki derinliği gösteriyor. İlişkilerimiz tarihi ve sıkıdır." dedi.

"Filistin sorunu çözülürse, her tarafımızı saran terör sorunu da çözülecektir. Terör ile mücadelenin yanındayız. Suriye, Irak ve diğer bölgelerde yaşadığımız tüm sorunların barışçıl ve siyasi şekilde çözümünü destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

İki liderin görüşmesinin ardından heyetler arası görüşmelere geçildi. Daha sonra iki lider ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Çipras, Abbas ile görüştü

Çipras, Abbas ile görüştü

Çipras, Abbas ile görüştü

Çipras, Abbas ile görüştü

Çipras, Abbas ile görüştü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim