• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 25 °C

Çin’den Kore Yarımadası’ndaki nükleer sorun için çağrı

Çin’den Kore Yarımadası’ndaki nükleer sorun için çağrı
Çin, Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunun çok karmaşık olduğunu ve bu problemin kesintiye uğrayan "6'lı Görüşmeler" çerçevesinde çözülmesi gerektiğini...

Çin, Kore Yarımadası'ndaki nükleer sorunun çok karmaşık olduğunu ve bu problemin kesintiye uğrayan "6'lı Görüşmeler" çerçevesinde çözülmesi gerektiğini duyurdu.

Başkent Pekin'de düzenlenen olağan basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlayan Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Hua Chunying, Kuzey Kore'nin son nükleer denemesinin 6'lı Görüşmeler'in önemini, zaruriyetini ve aciliyetini ortaya koyduğunu kaydederek, sorunun tek ve etkili çözüm yolunun "6'lı Görüşmeler" olduğunu dile getirdi.

Hua ayrıca, ilgili taraflardan, bölgenin barış ve istikrarı genel durumundan hareketle, bir an önce 6'lı Görüşmeler'i başlatması çağrısı yaptı.

Sözcü Hua, Kuzey Kore yönetiminin son adımıyla ilgili bir başka soruya da Pyongyang'ın söz konusu nükleer denemesine kararlılıkla karşı çıktıklarını ve nükleer denemenin Kuzey Kore- Çin ilişkilerinin normal gelişmesine uygun olmadığını şeklinde cevap verdi.

Hua, dünkü açıklamasında da uluslararası toplumun itirazlarına rağmen, Kuzey Kore'nin bir kez daha nükleer silah denemesi yaptığını ve Çin hükümetinin buna kararlılıkla karşı çıktığını vurgulamıştı.

-BM GÜVENLİK KONSEYİ KUZEY KORE'Yİ ŞİDDETLİ KINADI-

Öte yandan Çin'in de daimi üyesi olduğu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC - Kuzey Kore) yer altında hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu iddia etmesi üzerine acil olarak toplandı ve Pyongyang yönetimini şiddetle kınayan bir bildiri yayımladı. Konsey üyeleri, Kuzey Kore'ye yeni yaptırımlar için karar tasarısı çalışması başlatılması konusunda anlaşmaya vardı.

-ÇİN ÇEVRE TARAMASI YAPTIRIYOR-

Bu arada, Çin Çevre Koruma Bakanlığı, Kuzey Kore'nin gerçekleştirdiği nükleer deneme sonrası, sınır bölgesinde acil radyasyon ölçümlerine başladı. Bakanlık, sınır bölgesindeki 25 ölçüm istasyonu sonuçlarına göre, radyasyon miktarının normal olduğu ve ölçümlere devam edeceklerini duyurdu.

Çin’den Kore Yarımadası’ndaki nükleer sorun için çağrı

Çin’den Kore Yarımadası’ndaki nükleer sorun için çağrı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim