• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Cepte şarj devri başlıyor

Cepte şarj devri başlıyor
Yeni geliştirilen bir teknoloji ile pantolonlar telefonları şarj edebilecek.

Microsoft şarj problemini çözmek için oldukça ilginç bir teknoloji geliştirdi. İnsanların yürürken cep telefonlarını sadece telefonu ceplerine koyarak şarj etmesini sağlayacak bir teknoloji geliştirildi. Dünyaca ünlü modacıların da desteği ile tasarlanan pantolon büyük ilgi görecek gibi görünüyor.

Özellikle dışarıdayken biten telefon şarjları insanoğlunda artık tuhaf bir tesir yaratmaya başladı. Günlük hayatta telefonunun şarjının bitmesiyle oksijen kaynağının tükenerek soluk alamıyormuşçasına sağa sola koşturan yüzlerce kişiye tanık oluyoruz.

 Durum böyle olunca Microsoft, zamanla artan şarj sorununu ve bu sorunun neredeyse tüm akıllı telefon kullanıcılarının müşterek derdinin olması üzerine epey enteresan ve fark yaratacak bir projeye imzaladı. Microsoft, Windows Phone tabanlı Lumia serisi için şarj sorununu ortadan kaldıracak bir projeye imza atarak pazarda fark yaratmaya hazırlanıyor. Microsoft'un yeni projesi ise Windos Phone tabanlı Lumia serisi için üretilecek olan telefonunuzu kablosuz şarj edebilen pantolonlar. Genel olarak bu yararlı giyilebilir teknolojilerin tasarım yani günlük hayatta giyilebilirlik açısında noksan olduğu vaziyetlerle karşılaşsak da Microsoft bu defa dersine iyi çalışarak İngiltere'nin en taninmiş modacılarından biri olan A.Sauvage ile anlaşmış. A.Sauvage'nin tasarımı ile de Nokia'nın hali hazırda kullanılabilir olan kablosuz DC-50 şarj aletinin bir araya gelişi ile de artık telefonunuzun şarkı biterken yapmanız gereken tek şet cebinize koyup yolunuza devam etmek. Telefonunuzu cebinizde şarj edebilmenizi sağlayan bu ürünün yukarıda bahsettiğim iyi yönlerinin yanında bir de kötü tarafı var ki o da pantolonun yıkanamıyor oluşu. Microsoft'un yaptığı izah göre yalnizca belirli sayıda üretilecek bu tasarım ürün daha maliyeti belirlenmemekle beraber Amazon üzerinden satışa takdim edilecek.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim