• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Bozdağ'a ekmek ve tuz ikramı

Resmi ziyaretlerde bulunmak için geldiği Moldova ziyareti kapsamında Gökoğuz Özerk Bölgesi'ni ziyaret eden Bozdağ'a, Gökoğuz geleneklerine göre ekmek ve tuz ikram edildi.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Moldova'daki ziyareti kapsamında "Gökoğuz Yeri" olarak adlandırılan Gökoğuz Özerk Bölgesi'ne gitti.
 
Bölgenin başkenti Komrat'a gelişinde Gökoğuz Yeri Başkanı Mihail Formuzal tarafından törenle karşılanan Bozdağ'a Gökoğuz geleneklerine göre ekmek ve tuz ikram edildi. 
 
Hükümet binasın önündeki halk oyunları gösterilerini izleyen Bozdağ, alanda toplananlarla sohbet etti. 
 
Gökoğuz Yeri'ne gelen Moldova Başbakanı Lurie Leanca da Bozdağ'ı hükümet binasında bir araya geldi. Bozdağ, görüşmede yaptığı konuşmada, gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
İki ülke arasındaki iyi ilişkilerin varlığını ziyareti sırasında da hissettiğini ifade eden Bozdağ, sınırları olmamasına rağmen Türkiye ve Moldova'yı komşu iki ülke olarak nitelendirdi.
 
Gökoğuzların iki ülke arasındaki ilişkileri daha ileri taşınması için köprü görevi yaptığını vurgulayan Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek Erdoğan'ın da Moldova'yı ziyaret etmeyi planladığını söyledi.
 
Türkiye ve Moldova arasında vizelerin kaldırılmasının ülkeler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ilişkilere katkı sağlayacağını vurgulayan Bozdağ, Türkiye ve Moldova arasındaki ticari ilişkilerin daha artrılmasını hedeflediklerini belirtti.
 
Moldova'da 870 civarında Türk şirketi bulunduğunu bildiren Bozdağ, "Bunların hem sayılarının hem ticaret hacminin daha ileri taşınması için iki ülkenin gerekli potansiyeli var" diye konuştu. 
 
Türkiye'nin Moldova'ya yaptığı ekonomik ve sosyal desteği sürdüreceklerini dile getiren Bozdağ, Gökoğuz Yeri'nde iç istikrarın devamı ve refahın sağlanmasının önemine işaret etti.
 
 "Gökoğuz Yeri ile Moldova merkezi yönetimi arasında yapıcı ve verimli işbirliğinin tesis edilmesi ve bunun güçlendirilmesinin önemli olduğunu görüyoruz" diyen Bozdağ, Leanca ile Gökoğuz Yeri Başkanı Formuzal'ı bir arada görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
 
Moldova Başbakanı Leanca
 
Moldova Başbakanı Lurie Leanca ise Bozdağ'ın ülkesini ziyaret etmesinden mutlu olduğunu söyledi. 
 
Leanca, vizelerin kaldırılmasının iki ülke açısından önemli olduğunu da vurguladı. 
 
Görüşmelerin ardından Bozdağ ve Leanca, hükümet binasının önünde toplananlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim