• BIST 9794.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Avrupalı bakanlardan Suriye'de ateşkes uyarısı

Avrupalı bakanlardan Suriye'de ateşkes uyarısı
Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkese bütün tarafların uyması gerektiğini belirterek, terörist gruplara yönelik...

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Suriye'de yürürlüğe giren ateşkese bütün tarafların uyması gerektiğini belirterek, terörist gruplara yönelik süren bombardımanların muhalifleri hedef almaması yönünde uyarıda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault'un yanı sıra, İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier ve AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin katıldığı toplantıda Suriye'deki son durum konuşuldu.

Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Jean Marc Ayrault Suriye'de krizin çözümünün sadece siyasi olabileceğini söyledi. 27 Şubat'da yürürlüğe giren ateşkes anlaşmasına da vurgu yapan Fransız bakan, Suriye'deki tüm tarafların ateşkese uyması gerektiğini söyledi. Riyad heyetinin Genel Koordinatörü Riyad Hicab'ın ateşkese saygılı olacakları yönündeki ifadesini hatırlatan Ayrault, Rusya ve Esed rejiminin de ateşkese uyması gerektiğini söyledi. Ateşkesin Suriye'deki terörist örgütlere yönelik bombardımanları kapsamadığını hatırlatan Fransa Dışişleri Bakanı, ancak ateşkese uyan muhaliflerin hedef alınmaması gerektiği uyarısında bulundu. Suriye'de bu tarz bir durumun yaşanmaması için gözlemlere devam edeceklerini kaydetti.

Jean Marc Ayrault, Cenevre'deki barış görüşmelerinin bir an önce başlaması gerektiğine vurgu yaptı. Görüşmelerin, Suriye'de kalıcı barışı sağlamak ve uzun süredir büyük sıkıntılar çeken bu bölgedeki halkın sıkıntılarının dindirilmesini sağlamk amacını gütmesi gerektiğine değindi.

Barış görüşmelerinin yeniden başlaması için bütün Suriyelilere insani yardım ulaşması, BM Güvenlik Konseyi kararı ve Münih konferansında alınan kararlara uyulması gerektiğini söyleyen Fransız bakan, aksi halde barış görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ise Cenevere'de barış görüşmelerinin yeniden başlaması için şartların oluşturulması gerektiğini söyledi. İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da Suriye'deki durumun ateşkes sağlandıktan sonra bir hafta önceye nazaran daha iyi olduğunu söyledi. Suriye'deki durumun daha da iyileşmesi için çalışacaklarını aktardı.Cihan

Avrupalı bakanlardan Suriye'de ateşkes uyarısı

Avrupalı bakanlardan Suriye'de ateşkes uyarısı

Avrupalı bakanlardan Suriye'de ateşkes uyarısı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim