• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

ASELSAN’dan İnsansız Traktör Projesi

ASELSAN’dan İnsansız Traktör Projesi
ASELSAN Otomasyon Sistemi Proje Lideri Kaya Uçarkaya, yerli otomatik dümenleme ve kontrol sistemi (otopilot) projesinin 2016 yılında hayata geçeceğini ifade...

ASELSAN Otomasyon Sistemi Proje Lideri Kaya Uçarkaya, yerli otomatik dümenleme ve kontrol sistemi (otopilot) projesinin 2016 yılında hayata geçeceğini ifade ederek, "Bu traktörün insansız hale getirilmesi anlamına geliyor" dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda hassas tarım teknolojileri ve güvenli gıda başlığında toplantı yapıldı. Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'in katıldığı programda Tokat Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil İbrahim Yüksel açılış konuşması yaptı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Yavaş, GOÜ Öğretim Üyesi Ali Kasap'ın konuşmasının ardından kürsüye gelen ASELSAN Otomasyon Sistemi Proje Lideri Kaya Uçarkaya bir sunum yaptı. ASELSAN'ın savunma sanayi yanında tarımda otomasyon sistemleri içinde çalışma yaptığını ifade eden Uçarkaya, Ar-Ge projesi kapsamında yerli otomatik dümenleme ve kontrol sistemi (otopilot) projesinin 2016 yılında hayata geçeceğini ifade ederek, "Bu traktörün insansız hale getirilmesi anlamına geliyor. Traktörü tarım boyutunda yaşanan problemlerden biri. Mazotun girdisinin optimal kullanılması gerekiyor. Traktörün düz bir hat üzerinde gidip gelmesi otomatik olarak ayarlanarak çalışması sağlanıyor. İkinci projemiz hassas tarım uygulamaları. İnsansız Hava Araçları ile bitki hastalık ve zararlılarının tespiti, rekolte tahminiyle verimi artıracak hassas tarım uygulamalarına altyapı sağlayacak çiftlik yönetim sistemi yer alıyor" dedi.

Dünya Gazetesi Yazarı Dr. Rüştü Bozkurt ise, konuşmasında hassas tarım uygulamaları ile ilgili edindiği deneyim ve bilgileri anlattı. Türkiye'nin kalkınmasının bilim ve teknolojiye dayandırılması gerektiğini kaydeden Bozkurt, dededen, babadan kalma tarım uygulamalarının artık geliştirilerek teknolojiye uyarlanması ve kavramların iyi öğrenilmesi gerektiğini söyledi.

Tokat Valisi Cevdet Can da geleceğe bakabilmek için alışılmış tarım uygulamalarından artık kurtularak, analitik anlayışla tarım uygulamalarına geçilmesi gerektiğini kaydetti.

ASELSAN’dan İnsansız Traktör Projesi

ASELSAN’dan İnsansız Traktör Projesi

ASELSAN’dan İnsansız Traktör Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim