• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 14 °C

Arap basını: Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi

Arap basını: Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi
Arap basını, Feza Gazetcilik A.Ş'ne yapılan kayyım atamasının ardından destek için toplanan okurlara orantısız güç kullanmasını takipçilerine duyurdu.

Arap basını, Feza Gazetcilik A.Ş'ne yapılan kayyım atamasının ardından destek için toplanan okurlara orantısız güç kullanmasını takipçilerine duyurdu. Mısırlı el-Gad el-Arabi televizyonu haberi, "Türkiye'de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi" diye duyurdu.

Ortadoğu'dan tüm dünyaya Arapça, İngilizce ve Fransızca yayın yapan Arap basını, İstanbul 6. Sulh Ceza Hâkimliği'nin Feza Gazetecilik A.Ş'ye hukuksuz şekilde kayyım atamasının ardından yaşanan olayları takipçilerine duyurdu. Mısır'ın önemli yayın kuruluşlarından el-Gad el-Arabi polisin Zaman okurlarına uyguladığı orantısız gücü takipçileriyle paylaştı. El-Gad el-Arabi haberi, "Türkiye'de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi" başlığıyla duyurdu.

İngiliz merkezli Birleşik Arap Emirlikleri'nden Arap âlemine yayın yapan ve bölgenin en güçlü haber kanalları arasında gösterilen Sky News Arabia televizyonu ise olayı "Erdoğan'ın "majestelerini bastırma" kaprisi" şeklinde gördü ve yabancı basında ses getiren yaralı kadın fotoğrafını kullandı. Haberin içeriğinde de, "Türk polisi, ABD'de yaşayan din alimi Fethullah Gülen'e yakınılığıyla tanınan Türkiye'nin en büyük gazetesi Zaman'a el konulmasının ardından destek için toplanan kalabalığa biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti." fadelerini kullandı.

İngiltere'nin en önemli basın kuruluşlarından olan BBC de orantısız şiddet haberlerine kayıtsız kalmadı. Arap dünyasına yayın yapan BBC Arabic haberi, "Zaman Gazetesi hükümete meydan okuyor; Türk medyası tarihinin kara günlerinden birini yaşıyor." başlığıyla paylaştı.

Suudi Arabistan'dan tüm bölgeye yayın yapan al-Arabia haber kanalı da, "Türk polisi protestocuları biber gazı kullanarak dağıttı" olarak geçti.

Mısırlı el-Ahram gazetesi ise haberi "Zaman Gazetesi binası önünde Erdoğan'ın basını sindirme olaylarını ABD ve Avrupa kınadı" başlığıyla duyurdu.

Ayrıca hemen hemen bütün Arap basınında yer alan haberlerin detayında, 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonuna da geniş yer verildiği görüldü. Basın kuruluşları, ABD ve Avrupa'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı "basın özgürlüğüne saygı duyun" çağrısını da takipçilerine aktardı.

Haberlerde Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yakın olduğu iddia edilen herkese baskı uygulandığı da yer aldı.

Türkiye'nin son 2 yıl içerisinde basın özgürlüğü sıralamasında 180 ülke arasından 154'üncü sıraya gerilemesine dikkat çeken Arap basını, aynı haberleri Twitter ve Facebook hesaplarından da okuyucularına duyurdu.Cihan

Arap basını: Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi

Arap basını: Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi

Arap basını: Türkiye’de insan hakları ve özgürlüklerin ihlal tarihi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim