• BIST 9771.79
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Apple watch ne kadar ram'e sahip?

Apple watch ne kadar ram'e sahip?
Apple'ın 9 Eylül'de düzenlediği iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı tanıttığı etkinlikte duyurduğu Watch'ın RAM ve dahili depolama miktarı belli oldu. Bakalım cihazdaki özellikler neler?

Apple'ın 9 Eylül'de iPhone 6 ve iPhone 6 Plus modelleriyle beraber lanse ettiği Watch'ın pek çok bilinmeyen kısmı vardı.

Henüz seri üretime geçmeyen ürünün spesifik teknik detayları da verilmemişti. Apple, üretimden önce Watch'ı tanıtarak sızıntıların da önüne geçmişti. Şimdi ise yavaş yavaş Apple Watch hakkında detaylar gelmeye devam ediyor.

512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza

Apple Watch için gelen bilgilere göre cihazda 512 MB RAM ve 4 GB dahili depolama bulanacak. DRAM ve NAND flash depolama yongası için üreticiler listesinde ise Samsung, Hynix ve Micron bulunuyor. Benzer özelliklerde belleklerden karma alım yapılabileceği gibi, Apple'ın tek bir üreticiyi seçmesi de söz konusu. Fakat genelde Apple'ın iki ya da daha fazla üreticiyle bu tip tedariklerde çalıştığı biliniyor.

Apple, daha sonra opsiyon olarak 8 GB dahili hafıza seçeneği üzerinde de gelen bilgilere göre çalışıyor. Fakat standart hafızası 4 GB olacak.

Gelen bilgilere göre Apple Watch üzerinde GPS bulunmayacak. Cihazdaki kablosuz bağlantılar ise iPhone 5S'te kullanılan Broadcom BCM43342'nin değiştirilmiş versiyonu olacak. GPS verilerini de Watch, bağlı olduğu iPhone'dan alacak.

Diğer bilgiler ise Apple'ın kullanacağı S1 SoC çözümünden. Diğer Android ya da diğer yazılımların kullanıldığı akıllı saatlerde Qualcomm'un Snapdragon 200 ya da 400 çözümleri ya da firmaların kendi çözümleri kullanılıyor. Mesela Samsung'un düşük seviye Exynos çözümleri gibi.

Apple, burada da standardın dışına biraz çıkacak ve kendisine göre optimize ettiği S1 işlemcisini kullanacak.

1 gün pil ömrü!

Apple Watch'ın pil ömrü ise 1 gün olacağı yönünde iddialar bulunuyor. Yani cihazı her gün şarj etmek zorunda kalacağız gibi gözüküyor.

Etiketler: , ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim