• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Amerikan ekonomisin'de 'Küresel Isınma' şoku!

Amerikan ekonomisin'de 'Küresel Isınma' şoku!
Küresel ısınmanın Amerikan ekonomisi üzerinde 25 yıl içinde ABD ekonomisini büyük ölçüde sekteye uğratacağı raporda yayımlandı.

Küresel ısınmanın Amerikan ekonomisi üzerindeki etkilerini araştıran Risky Business adlı kar amacı gütmeyen kuruluş, bu konudaki tehlikenin, 25 yıl içinde ciddi boyutlara ulaşacağına dikkati çeken rapor yayımladı.

Raporda, ABD'nin doğu kıyısında yer alan birçok gayrimenkul ve iş yerinin, deniz seviyesinin yükselmesi kasırgalardaki artış nedeniyle büyük tehdit altında olduğuna işaret ederek, küresel ısınma konusunda yeterli adım atılmazsa ABD'nin 15 yıl içinde yıllık 2 ila 3,5 milyar dolar değerinde gayrimenkul kaybına uğrayabileceği vurgulandı.

Bu noktada ABD kıyılarında, 2050 yılına kadar, toplamda 66-106 milyar dolar değerindeki kıyılarda bulunan gayrimenkullerin su altında kalacağı öngörülen raporda, tarım ve enerji sektörlerinin de küresel ısınmanın olumsuz etkilerine maruz kalacağı belirtildi. Raporda, özellikle aşırı sıcaklar nedeniyle iş kayıpları, düşük verimlilik, sağlık sorunları ve artan enerji kullanımının ortaya çıkabileceği aktarıldı.

Raporda, küresel ısınmaya karşı önlem alınmaması halinde, uzun vadede yılın bazı dönemlerinde sıcaklığın insan vücudunun kaldıramayacağı seviyelere çıkabileceği de ifade edildi.

Kayıpların telafi edilemeyecek düzeye ulaşabileceği konusunda uyarılarda bulunulan raporda, gerekli önlemlerin, politikacılar ve özel şirketler tarafından vakit geçirilmeden alınması gerektiğinin altı çizildi.
Raporun destekçilerinden eski Hazine bakanları Cumhuriyetçi Henry Paulson ve Demokrat Robert Rubin, konuyla ilgili açıklamalarında, sera gazı etkilerine karşı fiyat kontrollerini desteklediklerini belirtti ve küresel ısınma noktasında alınabilecek önlemleri artırmak için çalışacaklarının sözünü verdi. Rubin, ayrıca küresel ısınmanın insanlığın varoluşunu tehdit etmeye başladığına inandığını söyledi.

Birçok Cumhuriyetçi ve Demokrat'ın desteklediği Risky Business'ın söz konusu raporunun, son yılların en kapsamlı araştırması olduğu belirtiliyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim