• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

189 liraya Galaxy S5 vurgunu

189 liraya Galaxy S5 vurgunu
Dolandırıcılar, akıllara ziyan yeni taktikleriyle son zamanlarda binlerce kişiyi mağdur etti.

Radyoda yayınlanan ödüllü yarışma programlarından Galaxy S5 kazanmak isteyen dinleyicilerin 189 TL karşılığında kargoyla teslim aldıkları telefonlar sahte çıktı.

Dolandırıcılar, yaklaşık bir senedir televizyonların ardından radyolar aracılığıyla para kazanmanın yöntemini de buldu. Uzun süredir yerel televizyonlarda yayınlanan ödüllü yarışma programları artık radyolarda yayınlanmaya başladı. Dinleyicilerin karşılaştığı “Piyasada 2 bin 200 lira değerindeki 5 inç ekrana sahip Galaxy S5 akıllı telefonunu sadece sigorta bedeliyle hediye ediyoruz” duyurusunun altında çok başka bir gerçek yatıyor. Ödülü vermek için bir soru soran ve doğru cevabı verecek ilk 20 kişiye telefonu göndereceğini belirten programlar ayrıca 2 yıl garanti seçeneğiyle de dinleyicilerin güvenini kazanıyor.

SAKIN ADRESİNİZİ VERMEYİN

Galaxy S5 kazanmak isteyen dinleyiciler, sorunun cevabı için radyoyu aradığında her ne cevap verilirse verilsin karşı taraftan “Doğru cevap” yanıtını alıyor. Geriye sadece ödülü alabilmek için sigorta bedeli ya da katma değer vergisi (KDV) olan 189 lirayı ödemek ve adresinizi vermek kalıyor. Hesaba parayı yatırdıktan sonra 3 iş günü içerisinde gelen kargo paketini açmanız ve geri göndermeniz mümkün değil. Ödülü teslim aldıktan sonra paketi açan kişiler, telefonun orijinal olmadığını anlıyor. Replika denilen sahte ürünler ya da başka marka telefon gönderen radyolar, tekrar arandığında çoğu zaman kimseye ulaşılamıyor. Ulaşıldığında ise cevap olarak “Samsung Galaxy S5 duyurusu yapılmadı, gönderdiğimiz ürün başka markanın Galaxy S5 modelidir” deniliyor.

ÖDEME YAPMADAN ARAŞTIRIN

Mağdur olan binlerce kişi ALO 175 Tüketici Hattını arayarak şikayetlerini dile getirdi. Talihsiz dinleyiciler, daha fazla kişinin dolandırılmaması için internet üzerinden şikayet sitelerine yaşadıklarını da yazdı. Radyoda, mesajda, e-postada ve televizyonda karşılaştığınız yarışma programlarına katılmadan önce mutlaka araştırmanızda fayda var.

REPLİKA ÜRÜN NEDİR?

Replika sözlükte "kopya, tıpatıp aynısı" anlamlarına gelmektedir. Replika ürün, orjinal ürün ile dış görünüş bakımından tıpatıp aynısı olan, fakat üretim yerleri, kullanılan malzeme, fiyatı orjinal ürüne göre düşük olan ürünlere denir. Günümüzde en sık rağbet gören replika ürünler akıllı cep telefonlarıdır.

Orjinal ürün ile replika ürün arasındaki farklar

1. Orjinal ürünlerde genel firma garantisi mevcutken replika üründe garanti kavramı yoktur,
2. Orjinal ürün herhangi bir arıza durumunda koşulsuz iade edilebiliyorken replika ürün iade edilemez,
3. Orjinal ürünlerde yasal hakkınızı resmi belgelerle arayabilirsiniz fakat replika ürünlerde bu tür belgeler sizlere verilmediği için hak iddia edemezsiniz,
4. Orjinal ürünlerde yaygın servis ağı bulunurken, replika ürünlerde bu sadece satın aldığınız yer ile sınırlıdır.
5. Orjinal ürünlerin fiyatları yüksekken, replika ürünlerin fiyatları daha düşüktür.
6. Orjinal ürünler ile replika ürün arasında ürüne göre ağırlık, malzeme kalitesi ve donanım parçaları yönünden farklılıklar olabilmektedir.

Etiketler: ,
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim