Romanya'da bir dönem ‘yılın kalecisi’ ve ‘en iyi yabancı’ seçilen, bu sezon teknik direktörü ile anlaşamadığı için Steaua Bükreş'te forma şansı bulamayan Kolombiyalı kaleci Robinson Zapata Montano, bugün İstanbul'a gelerek Galatasaray ile sözleşme imzalayacak.
Hürriyet'in haberine göre, bu sezon hocası Piturca ile yaşadığı sorunlar üzerine, takımda ikinci kaleci konumuna düşen Kolombiyalı kaleci, geçen ay Steaua Bükreş tarafından alacakları ödenmediği için başvuruda bulunarak sözleşmesini tek taraflı olarak fesh etti. Bu sene A takımında hiç görev alamayan Zapata, Steaua B takımının 6 maçında görev yaptı.
Radyospor'a konuşan eski Beşiktaşlı kaleci Oscar Cordoba, vatandaşı hakkında övgü dolu sözler söyleyerek, "Daha çok Mondragon türünde bir kalecidir. Ayak tekniğini çok fazla kullanan bir file bekçisi değil. Klasik kaleci tipine daha uygun. Steaua Bükreş’te çok başarılı oldu. Takımının Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısında da çok büyük pay sahibidir. Bana göre Galatasaray’da çok başarılı olur,” ifadelerini kullandı.
Romanya’da 2008’de yılın kalecisi ve en iyi gelişim gösteren oyuncusu, 2009'da ise yılın en iyi yabancı oyuncusu unvanını kazananan Zapata, Steaua Bükreş ile 85 maça çıktı.

Güncel haberler için AksiyonHaber'i takip edin.
İSTANBUL HABER AJANSI















































