• BIST 9908.63
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Zücder’den Sektör İçin Büyük Atak

Zücder’den Sektör İçin Büyük Atak
ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği), züccaciye sektörünün rekabet gücünü arttırmak ve markalaşmanın önemine dikkat çekmek amacıyla 25-26 Aralık 2015...

ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği), züccaciye sektörünün rekabet gücünü arttırmak ve markalaşmanın önemine dikkat çekmek amacıyla 25-26 Aralık 2015 tarihlerinde, Türk üreticileri ile Türk markalarını bir araya getirdi.

Yıllık 6.7 milyar dolar üretim hacmine sahip züccaciye sektörünün önemli temsilcilerinden ZÜCDER (Züccaciyeciler Derneği), üretici, ihracatçı, ithalatçı, toptancı, perakendeci gibi üyelerinin ticari ilişkilerini arttırmak ve sektörün rekabet gücünü yükseltmek için önemli bir projeyi başlattı. Proje kapsamında 25-26 Aralık 2015 tarihleri arasında, 150'ye yakın ZÜCDER üyesi firma, 250'den firma temsilcisi ile 2 gün boyunca ikili iş görüşmelerinde bulundu. 2 gün boyunca birbirleriyle temasta bulunan üreticiler, ihracatçılar, ithalatçılar, toptancılar ve perakendeciler, önemli işbirliklerine imza attılar. ZÜCDER üyelerinin birbirleriyle olan iletişimlerini arttıran ve doğrudan görüşmeyle iş hacimlerini arttıran proje, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (KOSGEB) tematik projeler desteğini almaya hak kazandı. Projenin amacı; yerli üretimi arttırmak, satın almada aracı paylarını ortadan kaldırarak ZÜCDER üyelerinin birbirleriyle direkt temasta olmalarını sağlamak. "Ulusal B2B" projesi, toplantıya katılan diğer sektör derneklerine örnek oluşturdu.

TÜRK MARKALARININ DEĞERİ ARTACAK

'Ulusal B2B" toplantısının açış konuşmasını yapan ZÜCDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, "Sektörümüzün en büyük problemlerinden bir tanesi, Türk markalarının ve Türk üreticilerinin birbirleriyle iş ilişkilerinin geliştirilmesi gerektiği. Birçok marka, bazı ürünlerini Türkiye'de ürettirebilecek imkan varken, satın almalar için ithalat yapmak zorunda kalıyor. Üretici de, ihracatçı da, perakendeci de aslında birbirlerinin yaşadığı ortak sorunlardan dolayı hep birlikte zaman ve para kaybediyorlar. Eğer sektörün tüm oyuncuları birbirlerinin sorunlarını, taleplerini iyi bilirse, çok daha kolay çözüm üretip sektörümüzün Türkiye ekonomisindeki payını yükseltebilir, üretim hacmimizi büyütebilir, Türk markalarının değerini arttırabilir ve en önemlisi de maliyetleri aşağıya çekebiliriz" dedi.

ZÜCDER olarak KOSGEB desteğiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Erdoğan, "Türk markaları ile Türk üreticilerini buluşturuyoruz" sloganı adı altında sektörümüzün kucaklaşmasını sağlıyoruz. Bugün burada sektör için bu büyük adımı atmanın gururunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim