• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Zonguldak Barosu:

Zonguldak Barosu:
Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırıları sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Yaşanan terör...

Zonguldak Barosu Başkanı Av. Kerem Ertem, Ankara ve Diyarbakır'da yaşanan terör saldırıları sonrasında düzenlediği basın toplantısında, "Yaşanan terör zulmüyle ilgili bu saldırıların aslında Türkiye'nin bir gelecek sorunu haline geldiğini, Türkiye'nin toplumsal barışı, hukuk sistemini, demokratik yaşamını da derinden etkilediğini ve birlikte yaşama isteğimizin de sakatlanmak istediğini ortaya koymak, söylemek hemen hemen her kesimden duyduğumuz cümleler haline geldi" dedi.

Zonguldak Barosu Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem, Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıda ve Diyarbakır'da düzenlenen saldırıda asker ve sivillerin hayatını kaybettiği olayların ardından basın toplantısı düzenledi. Türkiye Barolar Birliği'nin de taleplerini hatırlatan Ertem, "İktidarı ve muhalefetiyle TBMM içerisinde yer alsın veya almasın artık çözüme ulaşma notasında etkili bir eylem ortaya konulması gerekiyor" dedi.

Terör saldırılarının Türkiye'nin bir gelecek sorunu haline geldiğini hatırlatan Ertem, Türkiye'nin toplumsal barışı ve demokratik yaşamı ve hukuk sisteminin de derinden etkilendiğini söyledi. Ertem, sözlerine şöyle devam etti:

"Ankara'da 17 Şubat akşamı yaşanan ve şiddetle kınadığımız terör saldırısı ile ilgili basın açıklamamızı yinelemek ve bu arada Türkiye Barolar Birliği'nin hem Ankara'da hem Diyarbakır'da yaşanan terör saldırılarıyla ilgili basına yansıyan açıklamasını paylaşmak için bir aradayız. Terör saldırılarıyla ilgili; yaşanan terör zulmüyle ilgili bu saldırıların aslında Türkiye'nin bir gelecek sorunu haline geldiğini, Türkiye'nin toplumsal barışı, hukuk sistemini, demokratik yaşamını da derinden etkilediğini ve birlikte yaşama isteğimizin de sakatlanmak istediğini ortaya koymak, söylemek hemen hemen her kesimden duyduğumuz cümleler haline geldi. Alışmak istemiyoruz. Alışmayacağız da. Buna rağmen birkaç ay içerisinde yaşadığımız ve hemen her gün tekrarlanan bu hadiselerden dolayı üzüntüyü ifade edeceğiz. Daha kalıcı, daha etkili sonuca ulaşır ve artık toplumsal barışı, hukukun üstünlüğünü egemen kılacak bir sistemin de kurulmasını talebini üzerine basarak ifade etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamıyla basınla paylaştığımız kamuoyuna açıklamamızda, aslında bu saldırılara yönelik olarak sadece inzibati, askeri yetkililerin değil bunun yanında ekonomik, mali, sosyal-ekonomik, kültürel tedbirlerin de hayata geçirilmesini istediğimizi geniş alanlı ve geniş tabanlı etkili bir eylem projesini siyasi mekanizmalardan beklediğimizi ifade etmek istiyoruz. İktidarı ve muhalefetiyle TBMM içerisinde yer alsın veya almasın artık çözüm noktasında çözüme ulaşma noktasında kalıcı, etkili bir eylem ortaya koyması gerekiyor. Bu eylemin hem Türkiye'nin içerisinde hem dışarısında diplomatik ayağının olması gerektiğinin de fikir birliğine varmak üzereyiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim