• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Zincir Mağazalara Düzenleme Geliyor

Zincir Mağazalara Düzenleme Geliyor
Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, zincir mağazalara düzenleme geleceğini söyledi.

Edirne Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Emin İnağ, zincir mağazalara düzenleme geleceğini söyledi.

EDESOB Başkanı İnağ, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen Esnaf ve Sanatkara Sunulan Hizmetlerin Etkinlik ve Verimliliğinin Arttırılması Projesi (ESHEP) toplantısına katıldı.

Toplantıda Edirne esnaf ve sanatkarının sorunlarını ve taleplerini ileten EDESOB Başkanı İnağ, 4. Esnaf ve Sanatkarlar şurasında alınan kararlar çerçevesinde gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi verildiğini belirtti. EDESOB Başkanı Emin İnağ, "Bakanlığımız tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik finansal desteklerin daha uygun bir halde arttırılarak devam etmesini talep ettik. Özellikle esnaflarımızın KOSGEB desteklerinden daha etkin bir şekilde yararlanması gerekmektedir. Bu hususta direk makine teçhizat alımlarına destek bekliyoruz. Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci her sokakta zincir mağazaların, marketlerin olmasına izin vermeyeceklerini mevcutlar hakkında da düzenlemeye gidileceğini müjdeledi. Umuyorum ki bu hususta yapılacak olan düzenlemeler en kısa sürede tamamlanır" dedi.

"BAĞKUR EMEKLİSİNE KESİNTİ YAPILMAYACAK"

6663 sayılı Torba Kanunun yürürlüğe girdiğini belirten EDESOB Başkanı İnağ, "6663 sayılı Torba Kanun ile emekli olduğu halde halen Bağ-kur kapsamında faaliyet gösteren esnaflarımızın 10 Şubat 2016 tarihi itibarı ile artık kesinti yapılmayacaktır. Ayrıca 6663 sayılı 29 yaşını doldurmamış olan genç esnaf ve sanatkarlarımızın 75 TL'ye kadar olan kazançları 3 dönem boyunca vergi dışı bırakılacaktır. Yine aynı yasa ile basit usul muhasebeye tabi esnaflarımızın 2016 gelirleri itibarı ile 8 bin TL'ye kadar olan kazançları vergi dışı bırakılmıştır" şeklinde konuştu.

Düzenlenen ESHEP toplantısı ile esnaf ve sanatkarlara yönelik birçok yeni düzenleme getirileceğini belirten EDESOB Başkanı İnağ, "Esnaf ve sanatkarlarımızın iş hayatının kolaylaştırılması ve yeni fırsatlar sunulması ülkemiz ekonomisinin kalkınmasına çok büyük katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim