• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

'Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver'

'Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver'
Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Okuryazarlığı kapsamında "Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver" semineri düzenledi.

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sağlık Okuryazarlığı kapsamında "Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver" semineri düzenledi.

Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirilen etkinlikte, semineri NLP uzmanı, yaşam, eğitim ve kariyer koçu olan Nurten Gündüz verdi. Nurten Gündüz, öğrencilere sağlığın tam bir iyilik hali olduğunu söyleyip, "Bilinç Altının Düşünce Yapısına ve Davranışlara Etkisi" konularında önemli bilgiler verdi. İnsan beyninin çok büyük bir hafızaya sahip olduğunu dile getiren Gündüz, "Beyin biz farkında olmadan birçok şeyi bilinçaltına yerleştirir. Zamanı gelince bunları olumlu veya olumsuz yönde kullanır. Böylece bilinçaltımız düşünce ve davranışlarımıza yön vermiş olur. İlk önce bilinçaltımızı kontrol ederek kendimizi iyi tanıyarak sağlıklı düşüncelerle doğruyu bulabiliriz." dedi.

Hastalıklarda da böyle olduğunu belirten Gündüz, hastalıklarda beyin ve düşünce gücünün önemli etkisi olduğunu belirterek, "İnsanın kendisini nasıl hissettiği çok önemlidir. Bir İnsan kendisini iyi hissettiği sürece direnci daha güçlü durumda olacaktır. Fakat tam tersi kendini kötü hisseden ve devamlı hasta olarak kabul eden kişilerin hastalıklara karşı dirençleri de düşük olacaktır. Bu konuda öncelikle herkesin mutlaka bir hedefinin olması gerektiğini, yeteneklerinizi ve var olan potansiyelimizi tam anlamıyla kullanmanız, hayatta başarılı olmanız açısından çok önemli olduğunu, benzer şekilde mevcut durumumuzu yani zayıf noktalarınızı bilmemiz, hayatınızda yaşadığınız problemleri en aza indirecektir." diye konuştu.

Öğrencilere örnekler verilerek yapılan seminerde sınavlarda ki başarısızlığında beyin ve düşünce gücünün olumlu olarak kullanıldığında başarıya dönüşeceğini belirtildi. Seminere Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan, öğrenciler ve Genel Sekreterlik personeli katıldı.

'Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver'

'Zihnini Yönet, Hayatına Yön Ver'

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim