• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 16 °C

Zeynel Lüle: Bu kararlar Türkiye’nin AİHM’nde yargılanmasına neden olacak

Zeynel Lüle: Bu kararlar Türkiye’nin AİHM’nde yargılanmasına neden olacak
Tutuklu gazeteciler için Silivri'de başlatılan umut nöbetine uzun yıllar Avrupa'da gazetecilik yapan Zeynel Lüle devam etti.

Tutuklu gazeteciler için Silivri'de başlatılan umut nöbetine uzun yıllar Avrupa'da gazetecilik yapan Zeynel Lüle devam etti. Tutuklu gazetecilerden dolayı Türkiye'nin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) yargılanmasına ve ihlal kararı alınmasına neden olacağını söyleyen Lüle, bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istedi.

Silivri Cezaevi önündeki umut nöbetini devralan gazeteci Zeynel Lüle, Can Dündar ve Erdem Gül için tutuklama kararlarının Strasbourg ve Brüksel'de Türkiye'den daha fazla yankı yaptığını söyledi. Lüle, "Can ve Erdem sadece gazetecilik refleksiyle bu haberleri yaptılar. Haberler bu iki arkadaşımızın içeride olmasına neden oldu. Bunu anlamak mümkün değil. Üstelik Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi bu haberlerle tutuklanmadan birkaç gün önce Strasbourg'ta Sınır Tanımayan Gazeteciler ve basın özgürlüğü ödülünü aldılar. Trajikomik bir durum bu. Çünkü yurt dışında ödül alan bu haberler Türkiye'de bu kişilerin tutuklanmasına neden oldu. Bunu anlamak mümkün değil." diye konuştu.

Delilleri karartma gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Lüle, şöyle devam etti: "Zaten haberler arşivde bulunuyor. Bunlar gerekçe gösterilerek tutuklanmaları maalesef bir hukuk skandaldır. Bu konuda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin vereceği kararları hep birlikte göreceğiz. Ben yıllarca AİHM kararlarını haber haline getiren bir gazeteciyim. İnsan Hakları Sözleşmesi'nin maddelerini teker teker ezberledim. Göreceksiniz bunların hepsi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde, Türkiye'nin yargılanmasına ve bir ihlal kararı alınmasına neden olacak unsurlardır. Dileğimiz bir an önce bu yanlıştan dönülmesi."

Zeynel Lüle: Bu kararlar Türkiye’nin AİHM’nde yargılanmasına neden olacak

Zeynel Lüle: Bu kararlar Türkiye’nin AİHM’nde yargılanmasına neden olacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim