• BIST 10218.58
  • Altın 2445.837
  • Dolar 32.2104
  • Euro 34.6879
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Zap suyunda kaybolan çocuk hala bulunamadı

Zap suyunda kaybolan çocuk hala bulunamadı
Hakkari'de topunun peşinden koşarken Zap suyuna düşen Hamza Adıyaman (10) isimli çocuk hala bulunamadı.

Hakkari'de topunun peşinden koşarken Zap suyuna düşen Hamza Adıyaman (10) isimli çocuk hala bulunamadı. Köylüler ve AFAD ekipleri çocuğun bulunması için seferber olurken, arama çalışmaları Zap suyu boyunca 50 kilometrelik alanda devam ediyor.

Hakkari'ye 20 kilometre uzakta bulunan Kırıkdağ köyündeki Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencisi Hamza Adıyaman, dün okul çıkışında suya düşen topunun peşinden giderken Zap suyuna kapılıp kaybolmuştu. Küçük çocuğun kaybolmasının hemen ardından yetkililer arandı. Akşam karanlık çökünceye kadar yapılan aramalar sonuçsuz kaldı.

Bugün sabah erken saatlerde tekrar arama çalışmaları başlatıldı. Çevredeki köy sakinleri, AFAD, 112 Acil Servis ve itfaiye ekipleri ile jandarmanın katıldığı arama çalışması, 24 saat geçmesine rağmen sonuç vermedi. Suyun kenarındaki ağaçlar ile kaya parçalarının arasında yapılan arama çalışmaları devam ediyor.

Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Kırıkdağ'daki Şehit Yarbay Mesut Koru İlköğretim Okulu'na gelerek olayla ilgili bilgi aldı. Vali Canbolat şunları söyledi: "AFAD, jandarma ve vatandaşlar tarafından oluşturulan ekiplerle arama çalışmaları devam ediyor. Ankara Jandarma Genel Komutanlığı'ndan da ekip istedik. Ayrıca, Van emniyetinden dalgıç ekipleri de bölgeye ulaşınca arama çalışmalarına başlayacaklar. İnşallah çocuğumuza ulaşana kadar gerekli aramaları yapacağız."

Köy sakinlerinden Mehmet Adıyaman ise dün okul bahçesinde topunun peşinden koşan yeğeninin Zap suyuna düştüğünü belirterek, dünden beri arama çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Adıyaman, önceden önlem alınmamasından şikayet etti. Daha önce herhangi bir önlem alınmış olsaydı bu kadar zahmet çekilmeyeceğini ifade eden Adıyaman, "Allah korusun, arama tarama esnasında biri her an suya düşebilir. Biz bundan dolayı da endişeliyiz. Bundan ötürü bilen kişilerle müdahale ediyoruz. Uzaktan dürbünlerle inceliyoruz. Çocuğu bulmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik." dedi.

Cihan

Zap suyunda kaybolan çocuk hala bulunamadı

Zap suyunda kaybolan çocuk hala bulunamadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim