• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 28 °C

Zanlı 17 suçtan sabıkalı çıktı

Nevşehir Göreme'de bir Japon turistin ölümü diğerinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı saldırıyla ilgili gözaltına alınan zanlılardan M.V.D'nin 'cinsel taciz, uyuşturucu kullanmak' gibi 17 ayrı suçtan kaydının olduğu ortaya çıktı.
Göreme beldesinde 2 Japon turistin bıçaklı saldırıya uğraması olayı ile ilgili gözaltına alınan 2 şüpheliden M.V.D'nin 'cinsel taciz, uyuşturucu kullanmak, hırsızlık' gibi 17 ayrı suçtan kaydının olduğu, son olarak 'hırsızlık' suçundan girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığı belirlendi.
 
MOBESE görüntüleri ve eldeki ipuçlarını değerlendirerek, soruşturmayı derinleştiren ekipler, M.V.D. ile bir kişiyi gözaltına aldı.
 
Nevşehir Devlet Hastanesi'nde tedavisi süren Hoshie Teramatsu'nun güvenlik güçlerinin kendisine gösterdiği şüpheli fotoğrafları arasından M.V.D.'yi teşhis etti.
 
Gözaltına alınan M.V.D.'nin, 'cinsel taciz, uyuşturucu kullanmak, hırsızlık' gibi 17 ayrı suçtan kaydının olduğu, son olarak 'hırsızlık' suçundan girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığı belirlendi.
 
M.V.D.'nin, Nevşehir'in Ürgüp İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu, yakınlarıyla birlikte elektrikçilik yaptığı öğrenildi.
 
Bu arada şüpheliden alınan DNA örnekleri de öldürülen ve yaralanan 2 Japon turistten alınan örneklerle uyuşup uyuşmadığının belirlenmesi için Ankara'daki jandarmaya ait kriminal laboratuarına gönderildi.
 
Zemi Vadisi'nde yürüyüş yapan Japon turistler Mai Kurkiharac ile Hoshie Teramatsu bıçaklı saldırıya uğramış, Kurkiharac'i hayatını kaybetmiş, Teramatsu ise yaralanmıştı.
 
untitled-7.20130911105759.jpg
 
SALDIRI PROTESTO EDİLDİ
 
Öte yandan Göreme Beldesi'nde Japon turistlere yapılan saldırı, düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Beldeyi Japon ve Türk bayraklarıyla donatan turizm şirketleri temsilcileri, turist rehberleri ve sivil toplum kuruluşları üyeleri ve esnaf, Göreme Belediyesi önünde toplandı.
 
Japonca ve Türkçe hazırladıkları 'Japon-Türk dosttur dost kalacak', 'Özür dileriz', 'Unutmayacağız' yazılı pankartlarla yaklaşık 4 kilometre yürüyerek, Zemi Vadisi'nde olayın meydana geldiği yere karanfil ve çelenk bıraktı.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim