• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Zafer Çarşısı Esnafı Sorunlarına Çözüm Arıyor

Zafer Çarşısı Esnafı Sorunlarına Çözüm Arıyor
Mersin'de "bit pazarı" olarak bilinen Zafer Çarşısı esnafı, bölgedeki ticaretin canlandırılması ve fiziki şartların düzeltilmesi için yetkilileri göreve...

Mersin'de "bit pazarı" olarak bilinen Zafer Çarşısı esnafı, bölgedeki ticaretin canlandırılması ve fiziki şartların düzeltilmesi için yetkilileri göreve davet etti.

Mersin Çarşı Esnafları Derneği Başkanı Bekir Algüllü, çarşı esnafı ile birlikte yaptığı açıklamada, Mersin Çarşısı'nın bir çok tarihi çarşıdan teşekkül ettiğini ve bu çarşıların içerisinde yarım asırdan bu yana bir çok meslek dalında ticaretle uğraşan küçük esnafın yer aldığını söyledi. Geçmiş dönemlerdeki yerel yönetimlerin bu tarihi ve hassas bölgeyi ihmal ettiğini, süpermarket teknolojisinin de etkisiyle hem esnafın ezildiğini hem de tarihi çarşının fiziksel şartlarının çok kötü duruma geldiğini belirten Algüllü, "Unutulmamalıdır ki, bir şehrin çarşıları, o şehrin tarihidir, kültürüdür. Bu yüzden bir şehre gittiğimiz zaman önce çarşılarını gezmek isteriz. Üzülerek söylemek istiyoruz ki, şu an içinde bulunduğumuz, 1800'lü yıllarda farklı etnik kökenden insanların ibadethane, kız ve erkek okulu olarak kullandıkları ve halen bu tarihin izlerini taşıyan bu çarşı Mersin'e yakışmamaktadır" dedi.

Mersin'in çarşısını canlandırmak ve bu çarşıda ticaretle uğraşan küçük esnafın sorunlarına çözüm aramak için bir araya geldiklerini ifade eden Algüllü, "Unutulmamalıdır ki, küçük esnaf bu ülkenin can damarıdır. Ancak gün geçmiyor ki, bir arkadaşımız ekonomik sebepler ve sahipsizlikten dolayı kepenk kapatmasın. Şu an yerel yönetimin başında olan idarenin ve başkanının, geçmiş dönemlerde yapılan ihmalleri bertaraf edebilecek irade ve zekaya sahip olduğunu görüyor ve esnafa sahip çıkacağını ümit ediyoruz. Ayrıca hükümetin eylem planında açıkladığı ve bizleri heyecanlandıran esnaflara yönelik destek paketlerinin de bir an önce yürürlüğe girmesini arzu ediyoruz. Bunun yanında Mecliste bekleyen marketler yasa tasarısının ivedilikle yasalaşmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Zafer Çarşısı Esnafı Sorunlarına Çözüm Arıyor

Zafer Çarşısı Esnafı Sorunlarına Çözüm Arıyor

Zafer Çarşısı Esnafı Sorunlarına Çözüm Arıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim