• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C

Zabıta ekipleri kahvehaneleri mercek altına aldı

Zabıta ekipleri kahvehaneleri mercek altına aldı
Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan kahvehane, kıraathane ve çay ocaklarında denetim yaptı.

Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezinde bulunan kahvehane, kıraathane ve çay ocaklarında denetim yaptı. Sağlık ve hijyen koşullarına uymayan iş yerleri ise uyarıldı.

Çankırı Belediyesi Zabıta ekipleri, merkezde bulunan kahvehane, kıraathane ve çay ocaklarında kontroller yaptı. Toplam 29 adet iş yerinde denetimlerini gerçekleştiren zabıta ekipleri, 5 iş yeri sahibine de iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmadığından dolayı ihtarname verdi.

Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yaptıkları denetimlerde iş yerlerinin temizlik şartları, iş yeri ve çalışma ruhsatları başta olmak üzere birçok konuda kontroller gerçekleştirdi. Kahvehanelerin boya ve badana gibi iç dekorasyonu ilgilendiren noktaları kontrol eden zabıta ekipleri, lavabo ve tezgahların temizliğini de inceledi. Yapılan kontrollerde, kahvehane içinde sigara içilip içilmediğini, fiyat listelerini, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığını denetleyen ekipler, işletme sahiplerine iş yerlerinin taşıması gereken temizlik kuralları başta olmak üzere personel hijyeni, işletme içi ve dışı ile ilgili uyulması gereken kurallar hakkında da bilgi verdi.

Kahvehanelerin en çok kullanılan ve rehavet edilen toplu kullanım alanlarından birisi olduğunu söyleyen Belediye Başkanı İrfan Dinç, denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceğini ve yapılan denetimlerin esnafın da tüketicilerin de yararına olduğunu vurguladı. Dinç, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almasını sağlayan bu denetimler, esnafımızın daha kaliteli hizmet üretmesine de katkı sağlıyor." ifadelerini kullandı. Dinç, vatandaşların sağlığını doğrudan ilgilendiren işletmelerde ve halkın toplu kullanım alanlarında denetimlerin devam edeceğini sözlerine ekledi.Cihan

Zabıta ekipleri kahvehaneleri mercek altına aldı

Zabıta ekipleri kahvehaneleri mercek altına aldı

Zabıta ekipleri kahvehaneleri mercek altına aldı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim