• BIST 10336.5
  • Altın 2401.232
  • Dolar 32.2653
  • Euro 34.7587
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 27 °C

Zabıta babayı götürdü, iki Suriyeli minik ortada kaldı

Zabıta babayı götürdü, iki Suriyeli minik ortada kaldı
İstanbul Kadıköy'de, "sivil zabıta" terörü yaşandı. Kadıköy zabıtası, AKP'li belediyelerden görmeye alışık olduğumuz bir tarzla sahnedeydi, hem de Kadıköy'ün en işlek caddesinde...

Kadıköy'ün en işlek caddesinde, üzerinde Süreyya Operası, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi gibi önemli merkezlerin bulunduğu Bahariye Caddesi'nde, adeta "sivil zabıta" terörü yaşandı.

Yüzlerce insanın gözü önünde Halep'ten kaçan bir baba ve 2 çocuğunu kovalayan zabıta, iki eline de sarılan çocuklarından kurtararak babayı gözaltına aldı. 6 yaşlarında olan kız çocuğu ve 9-10 yaşlarındaki erkek çocuğu, babalarının gözaltına alınmasını çaresizce izledi. Zabıtalar Kadıköylülerin müdahalesine rağmen, babayı derdest edip ekip aracına bindirdi ve götürdü. Türkçe bilmeyen iki küçükse, gözyaşlarına boğuldu. Kadıköy'ün ortasında yaşadıkları bu olay Kadıköy sakinlerini isyan ettirdi. "Biz bu manzaralara AKP'den alışığız" diyen vatandaşlar, CHP'li belediyeye bağlı zabıtaların uygulamasına tepki gösterdi.

'BÖYLE PROSEDÜR OLMAZ OLSUN'
Olay dün akşam saatlerinde yaşandı. Kadıköy Belediyesi'ne bağlı sivil zabıta ekipleri, "şikayet var" diyerek, dilendiği belirtilen bir mülteciyi, çocuklarının gözü önünde gözaltına aldı. Mültecinin yaka paça gözaltına alınmasına ve yanındaki iki küçük çocuğun ortada bırakılmasına tepki gösteren yurttaşlar, zabıtadan "prosedür böyle" yanıtını aldı. Zabıtalara müdahale edenlerden biriyse "Böyle prosedür olmaz olsun. Babayı alıp iki çocuğu sokak ortasına bırakmak mıdır prosedür" diye bağırdı. Gözaltı yapan ekipler, babanın nereye götürüldüğünü söylemeden Bahariye Caddesi'nden uzaklaştı. İki çocuk, olayın tanığı yurttaşların yardımıyla çevredeki bir mağazanın içine götürüldü ve sakinleştirilmeye çalışıldı. 

soL'UN ŞİKAYETİ ÜZERİNE 
Olaya tanık olan soL muhabirinin yaşananlar hakkında Kadıköy Belediyesi'ne ve CHP yöneticilerine şikayette bulunması üzerine zabıta ekipleri tekrar harekete geçti. Önce bir başka ekibin daha yollanacağı ve çocuklarının da alınıp babalarının yanına götürüleceği bildirildi. Buna itiraz eden soL muhabiri, babanın Bahariye Caddesi'ne getirilmesini talep etti. Yaklaşık yarım saat sonra, Suriyeli baba, ekip aracıyla caddeye getirildi. Burada arabadan inen baba, çocuklarının elinden tutup kaçmaya çalıştı. Kaçmasına engel olmak isteyen zabıtalar, tiyatro sanatçısı Cansu Fırıncı'nın ve soL muhabiri Serdar Nazım Yüce'nin müdahalesi üzerine baba ve iki çocuğunu serbest bırakmak zorunda kaldı. 

AKP'NİN YARATTIĞI DRAM: DİLENSİN DAHA İYİ
Gerçek, soL muhabiriyle Kadıköy Belediyesi yöneticileri arasında geçen diyaloglarla ortaya çıktı. Muhabirin "babanın caddeye getirilmesi" talebi üzerine yönetici, gözaltına alınan Suriyeli'nin "Ben babaları değilim" dediğini iletti. Ancak çocuklar yaklaşık 1 saat boyunca "baba" diyerek ağlamıştı. Baba ve iki çocuğun, cihatçılar tarafından neredeyse tamamen yıkılan Halep'ten kaçtığı, babanın, daha önce kaçtığı devlet kamplarına tekrar gönderileceğini düşünerek "Ben babaları değilim" dediği anlaşıldı. Yani Halepli baba, çocuklarının da kendisiyle birlikte kamplara gönderilmemesi için yalan söylemiş.

Olayın yaşandığı yerde dizi setinde olan ve tüm set çalışanlarıyla birlikte olayı gören tiyatro sanatçısı Cansu Fırıncı, baba ve iki çocuğunun kurtarılmasının ardından soL'a açıklama yaptı. Fırıncı, "Suriye'deki savaş koşullar yüzünden mülteci durumuna düşmüş ve kamplardaki olumsuz koşullardan ötürü çaresizce şehirlere kaçmış insanlara malum zihniyetin yaptığı gibi sıradan dilenci, zabıta vakası anlayışıyla yaklaşılamaz" dedi. "Kadıköy'ün göbeğinden sivil zabıtaların zor kullanarak bir insanı adeta kaçırması ve iki masum çocuğu ortada bırakmaları asla kabul edilemez" diyen Fırıncı, "Kadıköy Belediyesi alternatif, adlı adınca insani çözümler üretmek zorundadır. Dün şahit olduğumuz manzara, seçim kampanyasında kullanılan sloganla söylersek; 'Aklımızdaki Kadıköy' değildir" dedi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim