• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama
Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, yeni yüzüyle 5'inci yılını kutlamanın heyecanını yaşadı.

Türkiye'nin ilk yüz nakillisi Uğur Acar, yeni yüzüyle 5'inci yılını kutlamanın heyecanını yaşadı. 5'inci yılını Akdeniz Üniversitesinde pasta keserek kutlayan Acar, "5 yılın nasıl geçtiğini anlamadım. Sağlıklıyım, huzurluyum ve mutluyum" dedi. Uğur Acar'ı beşinci yılında Türkiye'nin dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak ile çift kol nakli hastası Mustafa Sağır yalnız bırakmadı.

40 günlükken beşiğinde uyuduğu sırada evlerinde çıkan yangında yüzü tamamen yanan Uğur Acar, yeni yüzüne kavuşmanın 5'inci yılını kutluyor. 2012 yılında Türkiye'de ve dünyada ses getiren Akdeniz Üniversitesindeki operasyonla yeni yüzüne kavuşan Uğur Acar'ın naklinin 5'inci yıl dönümü nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Rektörlük binasında kutlama yapıldı. Uşak'ta intihar eden bir vatandaşın ailesi tarafından bağışlanan yüz dokularının nakledildiği Uğur Acar yeni yüzüyle girdiği 5 seneyi doldurmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Akdeniz Üniversitesinde başarılı bir operasyonla yeni yüzüne kavuşan Acar, "Zaman nasıl geçti anlayamadım. Mutluyum, sağlıklıyım ve huzurluyum" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın da katıldığı kutlamada, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bülent Aydınlı, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ve Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve 4'üncü nakil hastası Turan Çolak, ve çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır da hazır bulundu.

"Bu başarıdan dolayı oldukça mutluyuz"

Üniversite olarak çok büyük başarılara imza attıklarını kaydeden Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, böbrek nakil sayısında Türkiye'de kamu ve üniversite hastaneleri arasında birinci olduklarına dikkat çekti. Nakillerde sağlanan başarının kendilerini oldukça mutlu ettiğini dile getiren Prof. Dr. Ünal, "Yıllardır takip ettiğiniz çok önemli bir hastanızla birlikteyiz. İlk yüz nakli yapılan hastamız Uğur Acar. Bugün itibariyle beşinci yılını sağlıklı bir şekilde tamamlamış durumda. Biz de bu başarıdan dolayı oldukça mutlu olduğumuzu söylemek istiyoruz" dedi.

"Bundan daha iyi rekonstrüksiyon sağlama imkanı tıpta henüz yok"

Ameliyatı gerçekleştiren Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan da, Akdeniz Üniversitesinin dünyada en çeşitli nakillerin yapıldığı bir merkez olduğuna işaret etti. Kendilerini şov yapmakla suçlayanlar olduğunu belirten Prof. Dr. Özkan, "Biz az laf çok işle yürüyoruz. Örneklerimizi görüyorsunuz, Uğur bizim yola çıktığımız yüz nakillerinden ilkidir. Bundan önce 2010 yılında kol nakli yaptık Cihan'ın. O da 7'nci yılını doldurmakta. Uğur'la birlikte 5'inci yılı, rahim nakliyle de 6'ncı yılı tamamladık. Türkiye'nin sağlıklı 2 kol nakli bu merkezde hayatını mutlu bir şekilde devam ettiriyor. Gördüğünüz gibi geçmiş zaman içerisinde bu 3 hastaya sağlanan bundan daha iyi rekonstrüksiyon sağlama imkanı tıpta henüz yok. Biz elimizden geldiğince bundan daha iyisini, daha da önemlisi ülkemizde bunların yapıldığını göstermeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan da, "Onlarla bir aile olduk. Amacımız onları hayata karıştırmaktı. Ben Uğur'u, Turan'ı ve Recep'i görünce topluma ne kadar çok karıştıklarını görüyorum. Bunu görünce bizler de mutlu oluyoruz. Onlara aileleriyle birlikte uzun, sağlıklı bir ömür diliyorum" ifadelerini kullandı.

"Çok kötü günlerim oldu ama şu anda mutluyum"

Türkiye'nin ilk yüz nakli gerçekleştirilen Uğur Acar ise, yeni yüzüyle girdiği 5'inci senesi doldurmanın heyecanını yaşadı. Zamanın kendisi için çok çabuk geçtiğini dile getiren Acar, "Bugüne kadar 5 yılın nasıl geçtiğini anlamadım. O kadar inişli çıkışlı kötü günlerim oldu, ama sağlıklı bir hayat sürdürebilmek için bir çaba vardı. Bunu en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Psikolojiniz bozuk oluyordu ama bunu çok iyi atlattık. İnişli çıkışlı sıkıntılı günler geçirdim ama şuanda sağlıklıyım, mutluyum, huzurluyum. Bütün hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"Lütfen organlarımızı bağışlayalım"

Kutlamaya katılan 4'üncü yüz nakil hastası Turan Çolak, Akdeniz Üniversitesi ve ameliyatını gerçekleştiren doktorlara bir bir teşekkür ederken, çift kol nakli yapılan Mustafa Sağır ise, "Benim gibi binlerce organ nakli bekleyen hastalarımız var. Lütfen onlara ışık olalım. İnsanların çaresizliklerine çare oldunuz, üniversite olarak tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. İnsanlara organlarımızı lütfen bağışlayalım. Umutsuz bir insandım, şimdi umutları olan bir insanım. Gelecek günleri iple çekiyorum. Gün geçtikçe iyiye gidiyorum diyebilirim" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Türkiye'nin ilk yüz nakli Uğur Acar, kendisine getirilen ve üzerinde mumların olduğu pastayı üfledi. 5'inci yılını dolduran Acar, pastayı keserek davetlilere ikram etti.

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Yüzde yüzlük başarıda 5’inci yıla pastalı kutlama

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim