• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 18 °C

Yüz kişiden 13'ü Malatya'yı İç Anadolu'da biliyor

Yüz kişiden 13'ü Malatya'yı İç Anadolu'da biliyor
İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yapılan "Şehirler ve İmajlar" isimli çalışma kapsamında 20 şehirde bin 67 kişiyle yapılan ankete...

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından yapılan "Şehirler ve İmajlar" isimli çalışma kapsamında 20 şehirde bin 67 kişiyle yapılan ankete göre, Malatya'da denince yüz kişiden 78'inin aklına kayısı geliyor. Bununla birlikte katılımcıların yüzde 13.8'i gerçekte Doğu Anadolu'da yer alan Malatya'yı Güneydoğu Anadolu, yüzde 12.9'u İç Anadolu'da, yüzde 1'i Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde olarak biliyor.

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi'nce hazırlanan "Şehirler ve İmajlar: Marka Şehir Olma Sürecinde Türkiye'de Malatya İmajı" konulu çalışmanın sonuçları düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ve akademisyenler katıldı. İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Işık tarafından açıklanan sonuçlar kentin şehir dışındaki algısıyla ilgili çarpıcı sonuçları ortaya koydu.

Prof. Dr. Metin Işık, Malatya'nın Türkiye'deki algısını ortaya koymak amacıyla yapılan araştırmada kentin marka şehir olma projesine ışık tutmanın hedeflendiğini ifade etti. Araştırmada Malatya'nın sahip olduğu avantajlar ile dezavantajların neler olduğu, soyut imaj unsurlarının nasıl algılandığı, kent insanının dışarıdan nasıl görüldüğü sorularına cevap aradıklarını anlatan Işık, araştırma çerçevesinde Ankara'dan Adana'ya, Artvin'den Van'a İstanbul'dan İzmir'e 20 kentte bin 67 kişiyle yüz yüze anket gerçekleştirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Işık, kentin imajına katkı sunmak için yapılacak çalışmalara fakülte olarak destek olacaklarını kaydetti.

Katılanlarının yüzde 70'e yakınının 18-35 arasındaki gençlerden oluştuğu anket sonucunda ilginç veriler yer aldı. Ankete göre, insanların yüzde 85.5'inde "Malatya" ismi olumlu, yüzde 14.8'inde ise olumsuz çağrışım yapıyor. Malatya adını duyunca yüzde 78'in aklına ilk olarak kayısı geliyor. Bunu yüzde 9 ile İnönü Üniversitesi, yüzde 5.6 ile Turgut Özal izliyor. Katılanların yüzde 26'sının Malatya'yı ziyaret ettiği belirtilen ankete göre, katılımcıların yüzde 69.3'ü şehrin Doğu Anadolu Bölgesi'nde olduğunu bildi. Ancak yüzde 13.8'i Güneydoğu Anadolu, yüzde 12.9'u İç Anadolu'da, yüzde 1'i Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde olarak bildiğini belirtti.

YÜZDE 62 MALATYALILARI SICAKKANLI BULUYOR

Ankete katılanların yüzde 56'sı kent insanını dindar olarak tanımlarken, yüzde 35'i bu konuda fikrinin olmadığını, yüzde 7.6'sı ise dindar olduğuna katılmadığını belirtti. Ankete katılanların yüzde 62'si Malatyalıları sıcak kanlı bulurken yüzde 6'sı buna katılmadığını, yüzde 31'i ise bu konuda fikir sahibi olmadığını beyan etti. Ankete katılanlara yöneltilen "Malatya'da yaşamak ister misiniz ?" sorusuna ise yüzde 53 katılmadığını, yüzde 25 yaşayabileceğini, yüzde 20 ise bu konuda fikri olmadığı şeklinde cevap verdi.

MALATYA, GAZİANTEP'E GÖRE DAHA SAKİN GÖRÜLÜYOR

Çalışmanın son bölümünde Gaziantep ile Malatya'nın imaj karşılaştırılması yapıldı. Buna göre Gaziantep denince ilk olarak akla baklava, fıstık, Antep sofrası gelirken Malatya denince kayısı, İnönü Üniversitesi ve Turgut Özal geliyor. İnsanların yüzde 43'ü Gaziantep'i ziyaret ederken yüzde 26'sı Malatya'yı ziyaret ediyor. Ankete katılanların yüzde 30'u Gaziantep'te, yüzde 25'i ise Malatya'ya yaşayabileceğini belirtiyor. Sakinlik ve güven açısından ise Malatya'nın imajı Gaziantep'in önünü geçiyor. Buna göre, insanların yüzde 64'ü Malatya'yı, yüzde 50'si ise Gaziantep'i sakin bir şehir olarak görüyor.

Yüz kişiden 13'ü Malatya'yı İç Anadolu'da biliyor

Yüz kişiden 13'ü Malatya'yı İç Anadolu'da biliyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim