• BIST 9763.37
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Yüz binlerce kişiye iş imkanı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, "Yatırımlar devreye girdiğinde yüz binlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacak" dedi.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Türkiye'nin normalleşen ve daha da demokratikleşen bir ülke olduğunu belirterek, Türkiye'nin son 10 yılda ekonomide sınıf atladığını söyledi.

Sever, AK Parti Konya İl Teşkilatınca Seydişehir'de düzenlenen Siyaset Akademisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarından önce Türkiye'nin memuruna maaş ödemek için IMF'den borç istediğini hatırlatarak, "Yeni Türkiye ise IMF'ye mayıs ayında 23,5 milyar dolar borcunu ödeyen, üstüne de '5 milyar dolar kredi verebilirim' diyen bir ülke haline geldi" dedi.

Türkiye'de kış değil, bahar havası var

Her dilin özgürce konuşulması, inançların özgürce yaşanması ve inançların gereğini yapmanın önündeki engellerin kaldırılmasının normal olduğunu anlatan Sever, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye artık normalleşen, demokratikleşen ve daha da özgürleşen bir Türkiye. İnşallah, 2023 Türkiye'si çok daha güçlü, çok daha demokratik, çok daha özgür bir ülke olacak. Yeni Türkiye'de, terör yok. Terör sorunun ülke ekonomisine maliyeti 2,3 trilyon lirayı buldu. Şükürler olsun, şimdi Türkiye'de kış değil, bahar havası var. Artık düşmanlık değil, dostluk rüzgarları esiyor. Bu güzel gelişmelerle genele bakacak olursak, son 10 yılda kimsenin hayal dahi edemeyeceği güzel gelişmeler, hamleler gerçekleştirildi. Eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, tarımda, sanayide, üretimde, ihracatta, ekonomide önemli başarılar elde edildi."

Türkiye'nin son 10 yılın büyüme ortalamasının, dünyada yaşanan krize rağmen yüzde 5.1 olduğunu dile getiren Sever, yapılan araştırmaların Türkiye'nin, 10 yıl sonra dünya ekonomisinde ilk 14-15 ülkeden biri olacağını gösterdiğini söyledi.

Sever, 1923 ile 2003 yılları arasında Türkiye'ye gelen yatırımların 14,6 milyar dolar olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"2003'ten bugüne kadar ülkemize gelen doğrudan yatırım miktarı 131 milyar doları aştı. Yani ülkemize son 10 yılda yaklaşık 9 kat fazla yatırım geldi. Yabancı yatırımları ülkemize daha çok çekebilmek için yatırımcıları daha fazla teşvik edecek yepyeni bir sistem ortaya çıkardık. Teşvik sistemimiz yürürlüğe girdiği tarihten ekim sonuna kadar 102 milyar liralık yatırım hacminde 6 bin 486 projeye teşvik belgesi düzenledik. İnşallah bu yatırımlar devreye girdiğinde yüz binlerce kişiye yeni iş imkanı sunulacak."

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim