• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Yurtdışından Dönen Öğrencilerden Kaymakam Erkan’a Ziyaret

Yurtdışından Dönen Öğrencilerden Kaymakam Erkan’a Ziyaret
Bitlis'in Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Portekiz ve İspanya'daki staj ve gezi programı sonrası Kaymakamı...

Bitlis'in Tatvan Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri, Portekiz ve İspanya'daki staj ve gezi programı sonrası Kaymakamı Murat Erkan'ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Erasmus+ programının "Mesleki Eğitimde Kalitenin Arttırılması" projesi kapsamında Portekiz ve İspanya'da 12 günlük staj ve gezi programına katılan öğrencileri ve öğretmenleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer ve okul müdürü Mahmut Bulduk ile birlikte makamında kabul eden Kaymakam Erkan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Staj ve gezi programına katılan öğretmen ve öğrenciler ise staj ve gezi programı ile ilgili gözlemelerini aktararak, programının oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler. Okul Müdürü Mahmut Bulduk ise, staj ve gezi programı sayesinde okul öğretmenleri nezaretindeki 20 öğrencinin 12 gün boyunca Portekiz'in Barcelos, Lizbon, Porto, Braga, Guiamaras ve İspanyanın Madrid şehirlerindeki eğitim kurumlarını inceleme ve şehirlerin tarihi yerlerini görme fırsatı bulduğunu anlattı. Öğrencilerin staj ve gezi programıyla ilgili tek tek görüşlerini alan Kaymakam Murat Erkan ise, yapılan bu tür programların önemine vurgu yaptı. Öğrencilere staj ve gezi programı ilgili gözlemlerini yazıya dökerek gezi notları tutmaları tavsiyesinde bulunan Erkan, Avrupa'ya yapılan bu tür geziler sayesinde öğrencilerin kendi alanlarındaki çalışmaları mukayese etme ve yerinde birebir görme fırsatı yakaladığını ifade etti. Tarihi, coğrafi ve kültürel zenginliklere sahip yerlerin gezilmesinin deneyim kazanma anlamında oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Kaymakam Murat Erkan, "Yapılan bu tür programlar sayesinde öğrencilerimiz kendi alanlarıyla ilgili gerek ülkemizde ki ve gerekse Avrupa'da ki gelişmeleri mukayese etme fırsatı bulabiliyorlar. Bu açıdan bu tür organizasyonların devamlı olması öğrencilerimiz açısından yarar sağlayacaktır" dedi.

Geziden dönen öğrencilere nasihatlerde de bulunan Kaymakam Erkan, "Öğrencilerimiz gerek günlük hayatlarında ve gerekse gittikleri bu tür gezilerde günlük tutarak deneyimlerini kayıt altına almaları oldukça önem arz etmektedir. Örneğin günümüzdeki birçok şeyin geçmişte nasıl olduğunu öğrenmek için Eyliya Çelebi'nin Seyahatnamesinden faydalanıyoruz. Bu nedenle bizim bu gün deftere işleyeceğimiz bazı bilgiler ileride çok önemli bir kaynak olabilir. Bu nedenle gittiğimiz yerlerde gezi notları tutmamız yararımıza olacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Valide Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Kaymakam Erkan'a yurt dışından getirilen hediye takdim edildi.

Yurtdışından Dönen Öğrencilerden Kaymakam Erkan’a Ziyaret

Yurtdışından Dönen Öğrencilerden Kaymakam Erkan’a Ziyaret

Yurtdışından Dönen Öğrencilerden Kaymakam Erkan’a Ziyaret

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim