• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket
Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa'da 25 yıldır her Pazar günü doğa yürüyüşü yapan Anemon Doğa Dostları ile Obasya'da kahvaltıda...

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur, Manisa'da 25 yıldır her Pazar günü doğa yürüyüşü yapan Anemon Doğa Dostları ile Obasya'da kahvaltıda buluştu.

Anemon Doğa Dostları 10 Ocak Pazar günü Ortaköy'den başlattıkları yürüyüşlerine Obasya'da ara verdiler. Obasya'da gerçekleştirilen kahvaltıya Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur ve Obasya Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala da katıldı. Pala; "Obasya, tarih, kültür, sanat ve sportif faaliyetlerin buluşma merkezi olması için ortaya çıkarılan bir projedir. Bu günleri hayal ederek projelendirdiğimiz Obasya, bugün hayallerimizin gerçekleştiği mekan olarak sizlere hizmet veriyor. Bugün Manisa'nın Doğa Dostlarını kahvaltıda ağırlıyoruz. İleriki zamanlarda Türkiye'nin her yerinden, yurtdışından doğa dostları, bisiklet ve motosiklet sporcuları, paintball takımları Obasya'da konaklayacaklar" dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ DOĞA DOSTU ELLERE EL UZATTI

Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur; "Yunusemre Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Çerçi, Belediye Başkan Yardımcılarımız, müdürlüklerimiz, birimlerimiz, çalışanlarımız ile sahada çalışarak sosyal belediyeciliği hayata geçirdik. Sosyal faaliyetleri toplum tabanına yayarak her bireyin bu faaliyetlere katılımını sağlamaya yönelik çalışmaları destekliyoruz. Yıllardır Manisa'mızın güzel doğasına, tarihi yerlerine 90 kişi ile yürüyüş düzenleyen Anemon Doğa Dostlarını kutluyorum. Sosyal Belediyecilik örneği sergileyen Yunusemre Belediyemiz, siz doğa yürüyüşçülerine el uzatarak dostluk kurmak istiyor. Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi ile görüşerek sizlerle birlikte çalışmalar yürütme kararı aldık. Belediye olarak, insan ve doğayı bütünleştirdiğiniz çalışmalarınızın içerisinde olacağız" şeklinde konuştu.

"YUNUSEMRE BELEDİYESİ SESİMİZE SES KATTI"

Anemon Doğa Dostları Rehberi Ömer Ergenç; "Biz yıllardır her Pazar günü doğa yürüyüşleri yapıyoruz. Bu yürüyüşlere daha çok Manisalı'nın katılması için avazımız çıktığı kadar "Tarzan Bağırışı" ile bağırıyoruz. Yıllardır sesimiz duyulmadı. İmkansızlıklar nedeni ile Spil'i görmeyen Manisalı var. Bugün sesimizi Yunusemre Belediye'sinin duyması, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur'un aramızda olması, yıllar sonra sesimize ses kattı. Biz Yuntdağı'nı yoksul köyleri ile tanırdık. Bugün Türkmen kırsalında Obasya tesislerinde konaklama imkânlarımız var. Yemek hizmeti alma imkânımız var. Bu tesisleri bizlere kazandıran Obasya Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala'ya Anemon Doğa Dostları adına bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi. Anemon Doğa Dostları, Obasya Yerleşkesi'nin kurulmasında büyük emekleri olan Obasya Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala'ya da, böylesine güzel bir tesisin kazandırılmasında emeği geçtiği için teşekkür plaketi takdim ettiler.

"DOĞAYA ÇIKARKEN "DELİLER GİDİYOR" DEDİLER"

Doğa sporcusu Ömer Doğrusöz, "Bizler guruplar olarak doğa yürüyüşüne çıktığımızda "deliler dağa çıkıyor" diyerek arkamızdan gülündüğü zamanlarda bize gülenleri de aramıza almak için çaba harcadık. Biz doğaya sadece kendimiz için çıkmıyoruz. Bu yürüyüşleri sosyal sorumluluk olarak algılayıp çevremizdeki arkadaşlarımızı da almak istiyoruz. Yürüyüşlerimiz için temin etmemiz gereken araç gereç ücretlerinin ailelerde külfet oluşturması sürekli karşımıza çıktı. Biz arkadaş gurubumuz içinde çok az kişiye destek olabiliyoruz. Sağlığı için, stresten kurtulmak için, doğa ile bütünleşmek isteyen herkesi bize katılmaya davet ediyoruz. Bugün, Yunusemre Belediyesi'nin bize verdiği destek, sağlığa verilen bir destektir. Doğaya verilen destek, stres yaşayan insanlara verilen destektir. Yunusemre Belediyemize katkılarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket

Yunusemre’ye Doğa Dostlarından Plaket

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim