• BIST 9808.46
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 19 °C

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği
Yunusemre Belediyesi dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, adına yakışır bir şekilde kutladı.

Yunusemre Belediyesi dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, adına yakışır bir şekilde kutladı. Belediyenin Muradiye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programla bayramlarını erken kutlayan çocukların mutlulukları görülmeye değerdi. Etkinliklerde çocukları Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve belediye başkan yardımcıları da yalnız bırakmadı.

Yunusemre Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Satranç Federasyonu işbirliğiyle Belediye Muradiye Sosyal Tesisleri'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvası ve Çocuk Şenliği gerçekleştirildi. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği erken bayram kutlamasında Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, başkan yardımcıları Şule Uygur, Ramis Şiyak, Kılıç Kaya, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Kadın Kolları Başkanı Nilgün Atik, birim müdürleri de çocukları yalnız bırakmadı.

BAYRAMLARINI DOLU DOLU KUTLADILAR

İki gün boyunca devam eden şenliklerde çocuklar Satranç Turnuvası'na katıldı. Turnuva aralarında çocukları eğlendirmek ve stres atmalarını sağlamak için gerçekleştirilen etkinliklerde

Çuvalla zıplama, yumurta taşıma, çember ve balon patlatma yarışmaları düzenlendi. Yarışmaların yanı sıra sırık adam, palyaçolar ve yüz boyama etkinlikleriyle çocuklar günün tadını çıkardı. Organizasyonlarda çocuklara pamuk şeker, macun, pilav-ayran ikram edildi. Yarışmalarda rakiplerini eleyen küçük şampiyonlar hediyelerle ödüllendirildi. Şenlikte okul öncesi öğrencilerinin hazırladıkları resimler de sergilendi. Ödül töreni öncesi Yunusemre Belediyesi Folklor Ekibi sahne aldı. Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından sunulan 23 Nisan gösterisi ve Grup Karışık Kaset'in konseri de vatandaşlar tarafından çok beğenildi.

AİLELER ORGANİZASYONA TAM NOT VERDİ

Etkinliklere katılan aileler iki gün boyunca kendilerine ev sahipliği yapan, çocuklarının ve kendilerinin keyifli dakikalar geçirmelerine olanak sağlayan Yunusemre Belediyesi'ne teşekkür etti. Vatandaşlar duygularını "Tam anlamıyla dört dörtlük bir program gerçekleştirildi. Çocuklarımızın ve bütün ihtiyaçlarımız düşünülmüş. Çocuklarımız hem eğlendiler, hem de yarışmalara katılarak ödül kazanarak, kendilerine olan güvenlerini tazelediler. Gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. Başta Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" sözleriyle ifade etti.

'HERŞEY GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN'

'23 Nisan Ulusal Egemenlik Satranç Turnuvası ve Çocuk Şenliği" kapsamında düzenlenen turnuvaya katılan ve ter döken 500 öğrenci ödüllerini, şenlik sonunda düzenlenen ödül töreninde Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve Belediye Başkan Yardımcılarının elinden aldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, çocukların bayramını kutladı. Geleceğin teminatı çocukları önemsediklerini aktaran Başkan Çerçi, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızın 96. Yılını kutluyoruz. Türkiye büyük bir ülke, güçlü bir ülke. Hızla büyüyoruz ve güçleniyoruz. Yerel yönetimlerde bizler de üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıyoruz. Şu an içerisinde bu faaliyeti geçekleştirdiğimiz sosyal tesisler gibi bir çok sosyal tesisi hayata geçirmenin ve Yunusemre ilçemize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tesislerimizde özellikle, çocuklarımız, gençlerimiz, hanımlarımız ve vatandaşlarımız faydalansınlar diye çok değişik faaliyetleri hayata geçiriyoruz. İlgili kurumların da desteğiyle büyük çalışmalar yürüterek, her kesime hitap etmeye çalışıyoruz. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için" dedi.

SATRANÇ TUTKUNLARI KIYASIYA YARIŞTI

Yunusemre Belediyesi Ulusal Egemenlik Bayramı Satranç Turnuvası'nda dereceye giren isimleri ise şöyle:

"A Kategori: 1. Ahmet Efekan Alaz, 2. Azer Abdullayev, 3. Atakan Çöl, 4. İlhan Şafak Yalçınkaya, 5. Harun Gonca. B Kategori (14 yaş altı): 1. Enes Kaya, 2. Alp Buğra Ünlü, 3. Tuna Onat Nalbant, 4. Ege Danacı, 5. Ceren Özdemir. C Kategori (11 yaş altı): 1. Sıla Yaman, 2. Samet Çalışkan, 3. Tan Ozan Nalbant, 4. Baha Karadağ, 5. Osman Kağan Doydaş."

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Yunusemre’de Muhteşem 23 Nisan Şenliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim