• BIST 9883.92
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor
Yunusemre Belediyesi, büyüğünden küçüğüne çevre bilincinin oluşması ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla üniversite ve anaokulu...

Yunusemre Belediyesi, büyüğünden küçüğüne çevre bilincinin oluşması ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmek amacıyla üniversite ve anaokulu öğrencileriyle birlikte Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Muradiye ve Uncubozköy yerleşkelerinde "Temiz Çevre" etkinliği düzenledi.

Üniversite yerleşkelerinde gerçekleştirilen etkinliğe, Yunusemre Belediye Başkan yardımcıları Şule Uygur, Saniye Altay ve İdris Avşar, MCBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Kayalıdere, MCBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Canbay, Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan, Strateji Geliştirme Müdürü Orhan Güzel, geri dönüşüm firması yetkilileri, CBÜ Maliye Kulübü, birliktey topluluğu, ve sosyal sorumluluk kulüpleri ile ilçedeki anaokulu öğrencileri katıldı. Etkinlikte öğrenciler, ellerinde geri dönüşüm ile ilgili döviz taşıyarak, stant açtı.

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE ÇÖP TOPLADILAR

Çevre temizliğinde en büyük görevin vatandaşlara düştüğünü dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı İdris Avşar, çevre bilincinin oluşmasında eğitimin önemli olduğunu kaydetti. Avşar, "Yunusemre Belediyesi olarak çevre temizliği ve geri dönüşüm anlamında duyarlılığı arttırmak için buradayız. "Sağlıklı yaşam sağlıklı çevre ile olur diyoruz. Çevreyi hor görmek, geleceği de zor görmektir" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Saniye Altay da temiz çevre farkındalığını oluşturmak için bugün okul öncesi öğrencileri ve üniversite öğrencilerini de etkinliğe dahil ettiklerini aktarırken, bu konuda eğitimlerin süreceğini belirtti. Altay, "Projemizin ikinci ayağını Uncubozköy yerleşkesinde yapıyoruz. Renkliliği arttırmak için okul öncesi öğrencilerimizi de çağırdık. Gönüllü öğrenciler oluşturmak amacıyla stant kurduk. İnşallah gönüllüler listesi oluşturmaya çalışıyoruz. Projemizin üçüncü ayağında inşallah okullarda eğitim sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Şule Uygur da böylesine anlamlı bir organizasyona katılan herkese teşekkür etti.

CBÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gül Kayalıdere, etkinlik ile çok güzel bir birliktelik oluştuğunu belirterek, "Burada çok güzel bir birliktelik oldu. Celal Bayar Üniversitesi Maliye Kulübü, Birliktey Topluluğu ve CBÜ Sosyal Sorumluluk Kulüpleri ve ana okulu kreş topluluklarının düzenlemiş oldukları çevreye duyarlılık yaratmak amacıyla çok güzel bir etkinlik oldu" dedi.

YUNUSEMRE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR ETTİLER

CBÜ öğrencisi Meryem Taşcıoğlu da Yunusemre Belediyesi Birliktey Topluluğu, CBÜ Maliye ve Sosyal Sorumluluk Kulüpleri ile birlikte çevre temizleme projesi gerçekleştirdiklerini ifade etti. CBÜ İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ali Akdeniz ise günümüzde insanların çevre konusunda duyarsız olduklarını vurgulayarak, "Çevre bilinci oluşturmak amacıyla böyle bir etkinliğe imza attık. Emeği geçenlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Yunusemre’de Geri Dönüşüm Bilinci Oluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim