• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:
Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ölçü ve ayar aletleri denetimlerini sürdürüyor.

Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ölçü ve ayar aletleri denetimlerini sürdürüyor. Belediyeye beyanda bulunmayan esnaf ve pazarcıları uyaran Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar, Çin malı ölçü ve tartı aletleri konusunda uyarırken, esnafın cezai işleme maruz kalmamaları için ilgili birimlere başvurmalarını istedi.

Vatandaşın alışverişte haksızlığa uğramaması için çalışmalarını sıklaştıran Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ölçü ve Ayar Memurluğu terazilerin doğruluğu, mühürlerin sağlamlığı, ilgili belgelerin sağlanması için denetimlerini sürdürüyor. Damga ve mühürleri bulunmayan, kullanıma uygun olmayan tartı ve ölçü aletlerine el konuluyor. Beyanname verme süresinin geçtiğimiz ay sonu itibariyle sona erdiğini hatırlatan Yunusemre Belediyesi Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar esnaf ve pazarcıları uyardı. 2 yılda bir kontrollerin yapılması gerektiğine vurgu yapan Cengiz Şişmanlar esnafların ciddi para ve hapis cezasıyla karşı karşıya gelebileceğinin altını çizdi. Zabıta Müdürü, kontrollerde şartları taşımayan 50'ye yakın ölçü ve tartı aletine el konulduğunu duyurdu.

PARA VE HAPİS CEZASI ALABİLİRSİNİZ

Zabıta Müdürü Şişmanlar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yunusemre Zabıta Müdürlüğü olarak Ölçü ve Ayar Memurluğumuz ölçü ve tartı aletleri kontrollerini yapıyor. Esnafımızı uyardık, bağlı bulundukları odalarla da resmi yazışmalarımızı yaptık. 3516 sayılı kanuna istinaden her esnafımız ölçü ve tartı aletlerini kontrol ettirmek zorunda. Esnafımızı mağdur etmemek için yılbaşından itibaren esnaf odalarımıza gereken yazışmaları yaptık. Esnafımız belediyemize gelerek kontrollerin yapılması için dilekçe vermeliler. Ekiplerimiz şu anda saha çalışması yapıyor, esnafımızı bu konuda uyarıyoruz. Kontrolleri yaptırmamaları durumunda hapis ve ağır para cezası söz konusu. İçinde bulunduğumuz ay içerisinde ölçü ve ayar memurluğumuzda kontrollerimiz yapılıyor. Esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

ÇİN MALI ÖLÇÜ VE TARTI ALETİ ALMAYIN!

Çin malı ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmasının sakıncalı olduğuna vurgu yapan Şişmanlar, esnaftan bu konuda dikkatli olmasını istedi. Cengiz Şişmanlar açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Terazileri yerinde kontrol ettiğimizde eksik bir işlem bulduğumuz takdirde terazilere el koyuyor, cezai işlem uyguluyoruz. Bunun yanında gereken onayları bulunmayan, kaçak olan terazileri imha ediyoruz. Topladığımız terazilerin çoğu Çin malı. Kontrolü mümkün olmayan bu terazilerin kullanımına izin vermiyoruz. Yaylı sistem terazilerin de kontrolü mümkün olmadığı için kullanımına izin vermiyoruz. Bunların kanunen de kullanımı yasaktır."

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Yunusemre Zabıta Müdürü Cengiz Şişmanlar Esnafı Uyardı:

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim