• BIST 10218.58
  • Altın 2444.587
  • Dolar 32.193
  • Euro 34.7877
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Yüksel’den Delican’ın "Düzeltme" Açıklamasına Cevap

Yüksel’den Delican’ın "Düzeltme" Açıklamasına Cevap
CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel; AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın DİSK'in İZELMAN'da örgütlü olmasına tepki göstererek "DİSK'in...

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel; AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'ın DİSK'in İZELMAN'da örgütlü olmasına tepki göstererek "DİSK'in bu örgütlenmesi içerisinde açın bakın PKK ile organik bağı olan insanlar var" sözlerine "Demek ki Delican'ın özür dilemesi gereken kurum sayısı ikiye yükseldi. Hem DİSK'ten hem de İZELMAN işçilerinden özür dilemeli" diye cevap verdi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "İZELMAN PKK yuvası" diye basında yer alan haberlerin yanlış olduğunu belirterek, "CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde DİSK örgütlenmesi son derecede had safhada. DİSK'in bu örgütlenmesi içerisinde açın bakın PKK ile organik bağı olan insanlar var. Bunlar çok net ortada. Kim olduğunu İzmirli biliyor. Biz bunları söyledik. Hem kalkıp "biz teröre karşıyız, terörü lanetliyoruz, cumhuriyetçiyiz, Atatürkçüyüz" diyeceksiniz. Sonra kalkıp DİSK'i İZELMAN'da barındıracaksınız" demişti. CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Delican'ın bu açıklamasının üzerine "Demek ki Delican'ın özür dilemesi gereken kurum sayısı ikiye çıktı. Basından okuduğumuz; "İZELMEN PKK yuvası oldu" şeklindeydi. Sonra düzeltti, "DİSK dedim" diyor. 6 bin 300 kişinin hangisi PKK'lı? DİSK de, Türk-İş, Hak-İş gibi yasalar çerçevesinde kurulmuş legal bir işçi sendikasıdır. Hem DİSK'ten hem de İZELMAN işçilerinden özür dilemeli" diye konuştu.

"DİSK EMEK ÖRGÜTÜDÜR"

Delican'ın, DİSK hakkında da böyle konuşamayacağını kaydeden Yüksel, şunları söyledi: "DİSK; hakiki, gerçek bir emek örgütüdür. Sarı sendika değildir. Delican'ın DİSK'i PKK'lı gibi görmesi, gösteriyor olması onun değerlendirmesidir. DİSK'te veya İZELMAN'da varsa ihbar et o zaman. PKK'lı varsa biz de yardımcı oluruz ve emniyet de gereğini yapmalıdır. PKK eli kanlı bir terör örgütüdür. Masum insanları ayrım gözetmeden katleden bir örgüttür. Bunu yasal işçi sendikasıyla nasıl yan yana getirebilirsiniz? Sanıyorum; özür dilemezse DİSK de, İZELMAN işçileri de hakkında suç duyurusunda bulunacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
    Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim