• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 14 °C

Yüksekova’da KESK- DİSK bileşenlerinden 'savaş son bulsun' çağrısı

Yüksekova’da KESK- DİSK bileşenlerinden 'savaş son bulsun' çağrısı
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde KESK ve DİSK bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasında, Türkiye'de barış ortamın sağlanmasını talep etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde KESK ve DİSK bileşenleri, yaptıkları basın açıklamasında, Türkiye'de barış ortamın sağlanmasını talep etti. Açıklamada 29 Aralık'ta iş bırakma eylemi olacağı belirtildi.

Yüksekova KESK binası önünde toplanan grubun basın açıklamasına, HDP-DBP temsilcileri, İHD, Eğitim-Sen ile Cumartesi Anneleri katıldı. Basın açıklamasını KESK Dönem Sözcüsü Zeki Seven okudu. 7 Haziran seçimlerinin akabinde savaş ortamının yaratıldığını söyleyen Zeki Seven, "Türkiye'de savaş karşıtları birleşmediği, savaşa, çatışmalara, katliamlara, çocuk, kadın, genç ölümlerine, okul, hastane, yurt ve ilçe boşaltmalarına, bir halkın kendi ülkesinde sığınmacı yapılmasına karşı çıkmadıkça barış olmayacaktır! 10 Ekim katliamının hesabı sorulmadan, gerçek katiller açığa çıkarılmadan yeni katliamların önü alınamayacaktır." dedi.

"SAVAŞ; ÖLÜM, ACI, GÖZYAŞI VE YIKIMDIR!'

'İnadına barış" demek için toplandıklarını ifade eden Seven, şöyle konuştu: "Savaş, ölüm, acı, gözyaşı ve yıkımdır. Güneydoğu'da Kürt illerinde yaşananlar tüyler ürperticidir. Aylardır tanık olduklarımız vahşet boyutlarındadır. Toplam 1 milyon 300 bin kişinin yaşadığı 17 ilçede toplam 52 kez süresiz ve gün boyu sokağa çıkma yasakları ilan edilmiştir. Şimdi artık hesabını tutamayacağımız kadar çoğaldı sokağa çıkma yasakları. Milletvekillerinin, basının dahi delemediği bu yasaklarla, işlenen insanlık suçları gizlenmektedir. Sokağa çıkma yasakları ilan edilip üzerine operasyon yapılan, elektriksiz, susuz kalan, açlık tehlikesiyle burun buruna gelen, evleri kurşunlanan, bombalanan, keskin nişancıların hedefi olan hatta yakınlarını yitiren insanlarımızı çok daha büyük tehlikeler beklemektedir. Devlet, yaklaşık 3 bin 800 öğretmeni savaş boyutundaki operasyon öncesi hizmet içi eğitim adı altında ilçelerden çıkarırken 40 bin öğrenciyi kaderlerine terk etmekle ve sağlık emekçilerini hastanelere hapsetmekle çok tehlikeli bir mesaj vermiştir. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm kamu hizmetleri savaş düzenine göre yeniden dizayn edilmektedir. Bölgede belediye eşbaşkanlarının tutuklanması, eğitim ve sağlık emekçilerin can güvenliklerinin ortadan kaldırılarak kamu hizmeti yapamayacakları hale getirilmeleri, sokaklara topların, tankların yerleştirilmesi, iktidarın iddia ettiği gibi sorunun sadece "hendek" olmadığını; asıl niyetlerinin Güneydoğu'dan Ortadoğu'ya uzanan büyük bir bölgenin savaş alanı haline getirmek olduğunu göstermektedir."

Basın açıklamasının sonunda 29 Aralık'ta "Savaşa karşı" 1 günlük iş bırakma eyleminin yapılacağı belirtildi.

Yüksekova’da KESK- DİSK bileşenlerinden 'savaş son bulsun' çağrısı

Yüksekova’da KESK- DİSK bileşenlerinden 'savaş son bulsun' çağrısı

Yüksekova’da KESK- DİSK bileşenlerinden 'savaş son bulsun' çağrısı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim