• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor
Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde bir haftayı geride bırakan operasyon bugün şiddetli çatışmalarla devam ediyor.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde bir haftayı geride bırakan operasyon bugün şiddetli çatışmalarla devam ediyor. İlçenin Eski Kışla, Orman, Cumhuriyet, Esenyurt, Dize ve Güngör mahallelerinde kurulan barikat ve hendeklere yönelik bir hafta önce başlatılan sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar sürüyor. 7 gün boyunca PKK'lı gurupların bulunduğu mahallelere yapılan top atışlarının ardından güvenlik güçleri bugün Eski Kışla Mahallesine girdi. PKK'lı gurupların kullandığı bir binaya giren jandarma ve polis özel harekat timleri binaya Türk bayrağı astı. İlçede ilk barikatların kurulduğu mahalle olarak bilinen Eski Kışla'ya giren güvenlik güçleri, birçok el yapımı patlayıcıyı imha etti. PKK'lı gurupların kilitli parke taşları ile kurduğu yer yer iki metreyi bulan barikatları kaldıran güvenlik güçleri, şüpheli gördüğü evlerin insansız hava araçlarınca belirlenen koordinatlarını Efeler taburuna bildiriyor. Efeler Taburundan PKK'lıların bulunduğu evlere nokta atışı yapılıyor. İlçede bugün şiddetlenen çatışma nedeniyle birçok noktadan duman yükseliyor.

YARDIM İSTEYEN SİVİLLERİN İMDADINA POLİS YETİŞİYOR

Bir yandan operasyon sürdürülürken bir yandan da evlerinde mahsur kalan siviller güvenlik güçleri tarafından zırhlı araçla alınarak koruma altına alınıyor. Evlerinden alınan vatandaşlar Selahattin Eyyubi Kültür Merkezine getirilerek burada yemek ikram ediliyor. Ardından kendilerine gıda yardımında bulunulan siviller, isterlerse bir köye isterlerse de araç tahsis edilerek ilçe dışına gönderiliyor.

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamada, bugüne kadar ilçedeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen PKK'lı sayısının 45 olduğu bildirildi.

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Yüksekova’da Çatışmalar Şiddetleniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim