• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Yüksekdağ: İktidar yıkmaktan, savaş siyasetinden başka bir şey bilmiyor

Yüksekdağ: İktidar yıkmaktan, savaş siyasetinden başka bir şey bilmiyor
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sosyalist Kadın Meclisleri'nin 3.Kongresi'ne katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sosyalist Kadın Meclisleri'nin 3.Kongresi'ne katıldı. Kadın hakları ve kadınlara ilişkin sorunlar üzerinden iktidara eleştiriler yönelten Yüksekdağ, "Karşımızdaki siyasi iktidar, yıkmaktan başka, savaş siyaseti, şiddet ve gerilim siyasetinden başka bir yol bilmiyor. Ama bizler yeni yollar açabilecek kabiliyete sahibiz." dedi.

Figen Yüksekdağ, Sosyalist Kadın Meclisleri'nin Fatih'teki Su Gösteri Sanatları Sahnesi'nde düzenlenen toplantısında konuştu. Hükümete eleştiriler yönelten Yüksekdağ, "Türkiye'de ve bölgede taş üstüne taş konulamıyor. Kimin tarafından? Savaş yanlısı, şiddet yanlısı ve erkek egemen iktidar tarafından. Şu an siyasi iktidar, AKP Saray iktidarı aslında bütün Türkiye toplumunun ve halkların yürüttüğü mücadele boyunca kötü olan ne varsa hepsini üzerinde barındırmış bulundurmuş bir iktidar haline gelmiş durumda. En katı erkek egemenliği, en köhnemiş, agresif ve baskıcı erkek egemenliği bu iktidardadır." ifadelerini kullandı.

İktidarın kadın özgürlüğü ve eşitlik mücadelesi bakımından da kötü örnek oluşturduğunu savunan Yüksekdağ, "14 yıllık AKP Saray iktidarı bütün bu erkek egemen hükümetler ve devlet yönetimlerinin üzerinde taşıdığı ne kadar kötü özellik varsa onun en kötüsünü elde etmiş durumda. Bunu başardılar. Kötünün daha ne kadar kötü olabileceğini gösterdiler. Kadın özgürlüğü ve kadınların toplumsal yaşamdaki eşitlik mücadelesi bakımından yine kötünün kötüsü bir tablo çıkardılar karşımıza. Karşımızdaki siyasi iktidar, yıkmaktan başka, savaş siyaseti, şiddett ve gerilim siyasetinden başka bir yol bilmiyor. Ama bizler yeni yollar açabilecek kabiliyete sahibiz. Bizler yeni yollar bulabilecek kabiliyete sahibiz. Karşımızdaki siyasi iktidar bütün yolları şiddetle, savaşla, zulümle kesmiş olabilir. Ama bizler yeni yollar açmayı başarabiliriz." şeklinde konuştu.

Yüksekdağ: İktidar yıkmaktan, savaş siyasetinden başka bir şey bilmiyor

Yüksekdağ: İktidar yıkmaktan, savaş siyasetinden başka bir şey bilmiyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim