• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Yüksekdağ: Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz

Yüksekdağ: Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, düzenlenen programda partililere hitap ederek, "Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla...

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, düzenlenen programda partililere hitap ederek, "Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz. Bu halk olduğu müddetçe Türkiye halklarının sırtı yere gelmeyecek. Diktatörler karşısında boyun eğmeyecek." dedi.

Batman 19 Mayıs Şehir Stadyumu'nda yapılması planlanan miting, valilik kararıyla iptal edilmesi sebebiyle Dört Yol kavşağında bulunan HDP İl Başkanlığı binası önünde gerçekleşti. Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, baskılara boyun eğmeyeceklerini, mücadeleye devam edeceklerini kaydetti. Her şeye rağmen aydınlık için çalışacaklarını anlatan Yüksekdağ, "Bugün il örgütümüz Batman'da bir miting düzenlemek istedi. Halkımızın düşüncelerini bu mitingle haykırmak istedim. Ama aylardan bu yana bu topraklarda miting yapmak yasak. Yıllardan bu yana bu topraklarda esarete karşı özgürlüğü çağırmak yasak. Ve bizden yıllar boyunca, aylar boyunca bu yasa ve esarete karşı biat etmemizi istediler. Bugün yaşanan savaşın, akan kanın, kopartılan hayatların tek bir sebebi var. Bir halka diz çöktürmek. Bir halkın kimliğini, kültürünü yok etmek, ele geçirmek. Ve aylardan bu yana bu esaret dayatmasına karşı her yerde öz yönetim alanlarında demokrasi için özgürlükler için direnen halkımız, kadınlar, çocuklar, gençler yani bir bütün halinde insanlığımız bu esarete boyun eğmiyor. Bu dayatma karşısında boyun eğmeyecek. Diz çökmeyecek. Diz çökmeyenlere, boyun eğmeyenlere selam olsun." diye konuştu.

Bir devlet, bir iktidarın kendi halkına diz çöktürmek için bir ilişki kurmesı, bütün egemenlik ilişkisini bunlar üzerine kurması halinde, o memlekette kaostan göz yaşından başka konuşacak bir şey kalmayacağını belirten Yüksekdağ, "İşte bugün bütün Türkiye'yi bu noktaya getirdiler. 7 haziran seçimlerinden bu yana büyük bir barış umudu doğmuşken, halklarımızın eşit ve bir arada yaşama iradesi ayağa kalkmışken, bunu hazmedemediler. Bildikleri tek dili bağırmaya ve saldırmaya başladılar. Savaş dili onların konuştuğu tek dildir. Halkları, yurttaşlarla başka bir dille konuşmayı başaramıyorlar. Bütün halklara karşı sadece bu dili konuştular. Ama bizler bu dili iyi biliyoruz. Bizler bu dile karşı onurumuzla haysiyetimizle öz gücümüzün dili ile direnmeyi çok iyi biliyoruz." şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TARİHSEL BİR KAVŞAKTAN GEÇİYOR"

Türkiye'nin tarihsel bir kavşaktan geçtiğini vurgulayan Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Bu kavşaktan geçenler tarihi yazacaklar. Ve bizim tek gayemiz Türkiye bu kavşaktan geçerken, tarih kanla, ölümle ve otoriteyle yazılmasın diyedir. Tarihi barışla yazmak istiyoruz. Tarihi demokrasi ile yazmak istiyoruz. Halkımızı bu faşizan ve tekçi düşünceye karşı bir güce dönüştürmek istiyoruz. Ve bu güç yaşayan bir güçtür. Bu güç, büyüyen bir güçtür. Güçler ikiye ayrılıyor. Bir, egemen siyasetin gücü tanklar, toplar, mermiler, ordular ve ölüm, timler siyasi iktidarın gücü sadece bunlardır. Bir diğer güç ise halkların gücüdür. İşte halkımızın gücü. Bu tarihsel kavşakta Türkiye'nin geleceğini oluşturacak ve tarihi yazacak güçtür. Artık demokrasinin öz gücü ayağa kalktı ve gümbür gümbür yürüyor. Diz çökmeye de asla ve asla niyeti yok. Bunu çok iyi bilsinler. Bugün burada gerçekleştirmek istediğimiz demokratik mitingimizi yasakladılar. Bütün mahallelerin girişlerini kapattılar. Her gün cıvıl cıvıl olan Batman sokakları adı konulmamış bir yasakla engellenmiş. Adeta sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş. İlçelerden gelmek isteyen halkımızın ve yurttaşlarımızın önüne barikatlar çıkardılar. Bütün bu engelleme barikat ve engelleme sonucunu çok iyi biliyorlar. Bu halk engel barikat tanımaz. Halkımızın meşru ve demokratik taleplerini ve direnişini hendekler barikatlar diye diye terörize etmeye çalışıyorlar. Hala uğraşıyorlar. Bugün bakın Batman'ın görünüşüne, asıl barikatların kimlerin kurduğunu görürsünüz. Asıl hendeklerin kimin açtığını görürsünüz. Bugün halkın demokratik haklarına karşı barikatlar kuranlar, bugün yaşanan çatışmanın, gerilimin, ölüm ve savaş birinci sorumlusudur. Biz bunu bildiğimiz ve bunu söylediğimiz için bizleri hedef haline getirmeye uğraşıyorlar. Her yerde halkımızı ve siyasetçilerimizi hedef almaya çalıştılar."

"BU HALKIN İRADESİNİ ASLA VE ASLA TESLİM ALAMAZSINIZ"

Halkın iradesinin asla teslim alınmayacağını ifade eden Yüksekdağ, "Bu halkın seçilmişlerin görevden alarak tutuklayarak, bizleri vurarak kırarak, bu halkın iradesini asla ve asla teslim alamazsınız. Bu halk ,sadece temsilcileri ve başkanları aracılığıyla değil, kendi iradesi ile kendisini yönetiyor. Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz. Kendi kendisini yöneten bir halk var. Her birisi birer başkan, her birisi birer vekil. Her birisi mücadelenin en önünde giden öncüler önderler haline gelmiş bir halk var artık karşınızda. İşte bugün kendisini yönetme olgunluğuna demokratik bilincine ulaşmış bu halk Türkiye'nin geleceğini ve yeni yaşamı kuracak. Bu halk olduğu müddetçe Türkiye halklarının sırtı yere gelmeyecek. Diktatörler karşısında boyun eğmeyecek." diye ifade etti.

Yüksekdağ, halka hitap ettikten sonra partisinin il başkanlığına geçerek, basın mensuplarının sorunlarını cevapladı.

Yüksekdağ: Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz

Yüksekdağ: Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz

Yüksekdağ: Bu halkı zulümle, ölümle, savaşla yasakla yönetemezsiniz

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim