• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

YTB Başkanı Bülbül: “Artık Ölçek Büyüttük”

YTB Başkanı Bülbül: “Artık Ölçek Büyüttük”
Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve İlim Yayma Cemiyeti'nin Edirne'deki öğrencileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret...

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) ve İlim Yayma Cemiyeti'nin Edirne'deki öğrencileri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nı (YTB) ziyaret etti. MTTB Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel'in refakat ettiği öğrenciler, YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile bir araya geldi.

Edirne'de üniversite ve lise eğitimi alan Milli Türk Talebe Birliği ve İlim Yayma Cemiyeti'nden öğrenciler, kamu kurumlarını ziyaretleri kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'na geldi. MTTB Genel Başkanı ve Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel eşliğinde gerçekleştirilen ziyaret öncesi öğrencilere YTB'nin çalışmaları hakkında sunum yapıldı. Daha sonra YTB Başkanı Kudret Bülbül, öğrencilerle bir araya geldi. Bülbül, Türkiye'nin 2000'li yıllarla birlikte büyük değişime girdiğine dikkat çekerek, "Bizim jenerasyonun gündemi Edirne ve Artvin arasındaydı. Ölçeğimiz Türkiye sınırları içerisindeydi. Bir ulus devletin çocuklarıydık, gençleriydik" diyerek Türkiye'nin artık dünyaya açıldığını ve bu durumun gereği olarak donanımlı insan yetiştirilmesinin gerektiğini bildirdi. "Artık ölçeğimiz büyüdü" diyen Bülbül, "Dünyaya yönelik çok daha fazla donanımlı olmamız gerektiği ortaya çıktı" dedi.

TÜRKİYE MİLYONLARIN UMUDU

Türkiye'nin ölçek büyütmesinin ardından gençlere düşen sorumluluğun daha da arttığının altını çizen Bülbül, "Türkiye artık Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi Türkiye sadece bir ülke değildir. Türkiye milyonlarca mağdurun, milyonlarca mazlumun, milyonlarca müminin umududur. Bu perspektiften artık kendimizi yetiştirmeliyiz" şeklinde konuştu.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Bülbül, "Her gününüzü üniversitenin son günü gibi düşünün. Mezun olduktan sonra gireceğiniz sınavlara başvururken hangi donanımlara sahip olmanız gerektiğini kendinize sorun. Bunu bugün yapmazsanız mutlaka yarın karşılaşıp yüzleşeceksiniz. Bugün yüzleşmezseniz yarın çok daha geç olacak" diyerek mezuniyet sonrasına bugünden hazırlık yapmaları gerektiğinin altını çizdi.

Küresel çağda nasıl bir gençlik olması gerektiğini anlatan Bülbül, "Güvenilir, öğrenmeye açık, çalışkan, uyumlu, donanımlı, ulusal, küresel ilişkiler kurabilen, rekabete açık ve dirayetli olmanız gerekiyor" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim