• BIST 9902.07
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Yrd. Doç. Dr. Nurgül Yavuzer: ‘’Kişilerin Bireysel Farklılıklarına Göre Ruh Hallerinde De Farklılıklar Görülebilir’’

Yrd. Doç. Dr. Nurgül Yavuzer: ‘’Kişilerin Bireysel Farklılıklarına Göre Ruh Hallerinde De Farklılıklar Görülebilir’’
Son zamanlarda yaşanan terör olayları kişilerin ruh sağlıklarında ciddi sıkıntılara yol açıyor.

Son zamanlarda yaşanan terör olayları kişilerin ruh sağlıklarında ciddi sıkıntılara yol açıyor. Konuya değinen Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurgül Yavuzer, "Kişilerin bireysel farklılıklarına göre ruh hallerinde de değişiklikler meydana gelebilir" dedi.

Son olarak Ankara Güvenpark'ta meydana gelen terör saldırısının ardından artan panik havası, insanların psikolojilerini de olumsuz yönde etkilemeye başladı. Kişilerin bireysel farklılıklarına göre ruh hallerinde de değişiklikler meydana gelebileceğini ifade eden Nişantaşı Üniversitesi Psikoloji Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurgül Yavuzer, "Örneğin bir çekirdek aile içinde çocuğun durumunu düşünelim. Yaşanan olayların haberlerine doğrudan ya da dolaylı yollardan maruz kalan çocuklarda olumsuz etkiler ortaya çıkabiliyor. Yemek yemede, uyku düzeninde bozulmalar yaşanabiliyor. Bu durumlarda da tabi ki anne ve babanın rolleri ön plana çıkıyor. Yetişkinlerde ise depresyon, ümitsizliğe kapılama, apati dediğimiz duyarsızlaşma gibi durumlar görülebilir" dedi.

Kişilerin kendilerinde ciddi bir olumsuzluk, zorlanma, günlük yaşantıya engel olma durumu gördükleri taktirde profesyonel yardım alabileceklerini dile getiren Yavuzer, "İnsanlar olayların var olduğunu unutmadan ancak ümitlerini kaybetmeden hayatlarını sürdürerek ruh sağlıklarını koruyabilirler. Kuşkusuz haberleri çok merak ediyoruz ve özellikle sosyal medya yoluyla çok fazla bilgiye maruz kalıyoruz. Bu gibi durumlarda ise çok fazla bilgi geliyor ve bunların dezenformasyon, yalan haber olma ihtimali olabilir. Gelen bilgilerin hepsine inanmak doğru değil. Çünkü her haberin ciddiye alınması kişide panik duygusunu arttırır, kişinin bu duruma izin vermemesi gerekir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim