• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 18 °C

Yrd. Doç. Dr. Bilir, Domuz Gribinden Korunma Yollarını Anlattı

Yrd. Doç. Dr. Bilir, Domuz Gribinden Korunma Yollarını Anlattı
Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hekimi Yrd.

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Hekimi Yrd. Doç. Dr. Bülent Bilir, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden korunmanın ilk yolunun hijyenden geçtiğini, el yıkamanın çok önemli olduğunu vurguladı.

NKÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi hekimi Yrd. Doç. Dr. Bilir, Tekirdağ'da görev yaptığı hastanede henüz H1N1 şüphesine rastlamadıklarını, ancak her ihtimale karşı tedbirli olduklarını ifade etti.

Domuz gribinin yıllar sonra tekrar ülke gündemine girdiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Bülent Bilir, "Türkiye'de son günlerde ölümlerle tekrar gündeme oturan domuz gribi, ülkemizde geçen yıllarda olduğu gibi tekrar görülmeye başlanmıştır" dedi.

"TEKİRDAĞ'DA DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİYLE HASTANEMİZE BAŞVURAN BİR HASTA OLMADI"

Tekirdağ'da kendilerine herhangi bir domuz gribi vakası gelmediğini dile getiren Yrd. Doç. Dr. Bilir, "Şu anda hastanemize domuz gribi şüphesiyle başvuran veya domuz gribinin görüldüğü bir hastaya henüz rastlamadık. Ancak, ülke çapında da birkaç tane ölümün olmasıyla insanlar bu konuda daha duyarlı hale gelmiş durumda. Domuz gribi dediğimiz H1N1 virüsüyle enfekte olanlar, genelde bize başvuru şikayetleri klasik gribal bulgularla oluyor. Bunlar, baş ağrısı, boğazda yanma, boğazda ağrı, ateş gibi şikayetlerle olmaktadır. Geri planda ise, bulantı, kusma, burun akıntısı gibi rahatsızlıklarla da başvurular olabilmektedir" ifadelerini kaydetti.

"YAŞLI VE ÇOCUKLARIN DAHA DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR"

Yaşlı ve çocukların bağışıklık sistemi daha dirençsiz olduğundan dolayı normal insanlara göre daha fazla risk taşıdıklarına dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bilir, çocuk ve yaşlıların yanı sıra, böbrek ve diyabet hastalarının da risk taşıdığını ve dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"HASTALIKTAKİ EN ÖNEMLİ HUSUS, KİŞİSEL HİJYEN"

Hastalıkla ilgili dikkat edilmesi gereken en önemli hususun hijyen olduğuna dikkat çeken Yrd. Doç. Dr. Bilir, grip şüphesi bulunan hastaların kişisel temizliklerini aksatmadan yapması gerektiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Bilir, hastalıktan korunma yollarını şu şekilde ifade etti:

"Elleri yıkamaya özen göstermeliyiz. Hapşırırken peçete mutlak suretle kullanılmalıdır. Hastalık şüphesi taşıyanların bulunduğu toplum içerisine mümkün kalmadıkça girmemeye özen göstermeleri gerekmektedir. Hastalanan çocukların, okula gönderilmemesi ve hastalık belirtileri geçtikten sonra en az 24-48 saat arası dinlenmeleri gerekmektedir."

Yrd. Doç. Dr. Bilir, Domuz Gribinden Korunma Yollarını Anlattı

Yrd. Doç. Dr. Bilir, Domuz Gribinden Korunma Yollarını Anlattı

Yrd. Doç. Dr. Bilir, Domuz Gribinden Korunma Yollarını Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim