• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 16 °C

Yozgat’ta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’na Tepkiler Büyüyor

Yozgat’ta Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu’na Tepkiler Büyüyor
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Yozgat'ta tepkiler büyüyor.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'na Yozgat'ta tepkiler büyüyor.

Eskişehir'de katıldığı birseminer öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Feyzioğlu'nun, "Tahir Elçi bir cümlesi sebebiyle düşüncesizce linç edilmiştir. Tahir Elçi'nin "PKK terör örgütü değildir" demesi ayrıdır, Tahir Elçi'nin PKK'nın insafına terk edilmiş bir bölgede yaşamaya mecbur edilmesi bu devleti yönetenlerin sorumluluğudur. Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta sıcak bilgisayarlarının başında oturup atıp tutanlara sözüm şu. Gidin hendeğin önünde, keleşin namlusunun ucunda "Burada silah istemiyoruz" deyin. Bunu diyemediğiniz sürece Tahir Elçi'ye söylediğiniz her söz iki yüzlülüktür" sözlerine Yozgat'ta tepkiler büyüyor.

Yozgat Sivil İnisiyatif Platformunu Oluşturan STK temsilcileri bir basın açıklaması yaparak Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Feyzioğlu'nu kınadı. Yozgat Sivil inisiyatif Platformu adına basın açıklaması yapan Memursen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Eskişehir'de yaptığı bir basın toplantısında Yozgat'ı hedef alan akıl ve izan dışı açıklamalarını ulusal ve yerel basınımızdan üzüntü ve hayretle takip ettiklerini söyledi.

Son günlerde Devletin bütünlüğünden bahsedip, Devlet yıkılırsa herkes altında kalır söylemlerinde bulunan ve birlik beraberlikten bahseden Metin Feyzioğlu konuşmasının sonunda Yozgat'ı hedef alarak sözlerindeki samimiyetsizliği ve kişisel tutarsızlığını ortaya koyduğunu dile getiren Şerefli, "Özelliği Turhan Feyzioğlu'nun torunu olmak olan ve onun adıyla baro başkanlığına kadar yükselen bu şahsı, toplumumuzun vicdanını derinden sarsan Münevver Karabulut cinayetinde Cem Garipoğlu'nun ve suç ortağı babasının avukatlığını üstlenmesinden tanıyoruz, Metin Feyzioğlunu; PKK terör örgütü değildir diyenlerin cenazelerinde daima en ön safta yer almasından tanıyoruz. Hal böyleyken açıklamalarıyla Kendi utanç dolu geçmişini unutup bu vatan için en çok şehit veren illerin başında gelen Yozgat'ı ikiyüzlülükle suçlamasını esefle kınıyoruz. Yozgat'ın Vatan ve Milleti ile ilgili samimiyetini test etmek Metin Feyzioğlunun haddi değildir" dedi.

Yozgat'ın Milli Mücadele döneminden bu yana vatan savunması için daima en ön safta yer aldığını ifade eden Şerefli, "Her türlü diyeti ödemiştir. Bugünde silahlı Kuvvetlerimizin bünyesinde tüm illerimizden olduğu gibi Yozgat'ın evlatları da, o bahsettiği keleşlerin karşısında PKK ile mücadele ederek Vatanımızın bütünlüğü için bedel ödemeye devam etmektedirler. Senelerdir Devletimiz bu coğrafyada barışın hakim olması, sorunların diyalog kanalıyla çözülmesi için üzerine düşeni yapmış ancak kimi çevreler bunu acziyet olarak görmüştür. Bizler devletin uzattığı eli geri çeviren, Ülkemizin bütünlüğüne göz diken, Camileri, okulları yakan, ambulansları ve hastaneleri tarayan, ana caddelere hendekler kazıp yollara patlayıcılar döşeyen, masum ve Müslüman Kürt Halkına zulmü reva gören PKK lı teröristlere seslenmek yerine Devletimize sesleniyor ve kamu düzenini sağlayana kadar o keleşleri askere ve sivil halka doğrultan hainlerin layık oldukları yere gönderilmesini, bölgeden temizlenmesini, kararlı operasyonlarına devam etmesini istiyoruz. Ayrıca; PKKlı teröristlere destek vermek yerine devletinin, birlik beraberliğin, kardeşliğin yanında yer alan ve kendi şehrinde muhacir olmak zorunda kalan masum insanlara ve Müslüman Kürt kardeşlerimize sesleniyoruz. Biz biriz, kardeşiz bu çoğrafyada kardeşçe yaşayabiliriz. Son olarak vatan sevdasını imandan sayan, tarih boyunca devletinin ve milletinin bütünlüğünü her şeyin önünde tutan Yozgat halkı için; Metin Feyzioğlu'nun söylemlerinin ve beyanlarının hiçbir kıymeti yoktur. Kendisini Yozgat hakkında kullandığı talihsiz sözlerinden dolayı kınıyor ve özür bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim