• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Yozgat’ta 7. Tarım Fuarı hazırlıkları devam ediyor

Yozgat’ta 7. Tarım Fuarı hazırlıkları devam ediyor
Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve bu yıl 21-24 Nisan tarihleri arasında 7.'si düzenlenecek olan Yozgat Tarım...

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Ziraat Odası tarafından organize edilen ve bu yıl 21-24 Nisan tarihleri arasında 7.'si düzenlenecek olan Yozgat Tarım Fuarı hazırlıkları devam ediyor.

TSO Başkanı Metin Özışık, yaptığı açıklamada, ilin tarım ve hayvancılık alanında gelişimine katkıda bulunmak üzere düzenlenen tarım fuarının bu yıl 7.'sini gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Özışık, şunları kaydetti: "Yozgatımız konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa dayalı bir şehirdir. Bu bakımdan tarım fuarı bölgemiz çiftçileri açısından son derece önemlidir. Başka illerde düzenlenen fuarlara çiftçilerimiz, imkansızlıklardan dolayı gidemiyor, dolayısıyla teknolojiyi de yakından takip edemiyordu. Bunun için teknolojik gelişmeleri, modern tarım alet ve ekipmanlarını ilimize getirerek, çiftçimizin beğenisine ve bilgisine sunuyoruz. Daha önce düzenlediğimiz fuarlardan çok olumlu sonuçlar aldık. Çiftçilerimiz bu fuara yoğun ilgi gösterdi. İnşallah bu fuarımızdan da yine çiftçilerimiz en iyi şekilde yararlanacaktır."

Fuar hazırlıklarında sona gelindiğini anlatan Özışık, şu ifadeleri kullandı: "Çalışmalarımız bütün hızıyla devam ediyor. Birkaç güne kadar tamamen gerekli çalışmaları tamamlamış olacağız. Fuara çeşitli illerden 174 firma katılacak ve ürünlerini sergileyecek. Ayrıca 13 traktör markası da tanıtımını yapacak. Çevre illerimizden Kayseri, Kırıkkale, Sivas, Amasya, Çankırı gibi illerimizin de olduğu 10 ilimizden sürekli ziyaretçilerimiz olacak. Geçen yıl fuarımızı kayıtlı 83 700 kişi ziyaret etmişti bu yıl 100 binin üzerinde bir ziyaretçinin olmasını bekliyoruz. 21 Nisan Perşembe günü açılışı gerçekleştirilecek fuarımız 24 Nisan Pazar günü sona erecek. Bu kapsamda bütün vatandaşlarımızı şimdiden fuarımıza bekliyoruz."

KOBİ Fuarcılık Tanıtım ve Organizasyon Limitet Şirketi tarafından organize edilecek fuara Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Ziraat Odası, Yozgat Pancar Ekiciler Kooperatifi, Yozgat Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Sarıkaya Ziraat Odası destek veriyor.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim